Dragnea vrea pedepsirea celor care au indemnat la boicotarea referendumului. Mai mult, cere modificarea radicala a legii referendumului

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spune ca nu va exista o analiza in PSD privind prezenta la referendum, deoarece nu a fost o campanie asumata de partid, sustinand ca ar fi nevoie de un referendum fara prag pentru ca rezultatul sa fie cu adevarat vointa majoritatii.

„Nu trebuie sa o justific eu (n.r.: prezenta la vot).  Am spus-o de mai multe ori. Am vazut tot felul de analize facute de buna-credinta, de rea-credinta. Sunt cateva constatari. Noi stam agatati de un numar ipotetic de oameni care ar putea sa fie prezenti la referendum in Romania. Toti stiu ca sunt milioane de romani in strainatate. Cei care sunt impotriva intrebarii au la indemana mijlocul pedepsit la lege, dar nimeni nu-l aplica – boicotul. Eu am spus de-a lungul anilor, in momentul in care ar fi un referendum fara prag ar veni mai multi la vot, pentru ca ar vota cei care sunt impotriva”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a spus ca nu a fost o decizie in partid ca primarii sa sustina campania.

„S-a spus ca este referendumul meu, al PSD. Pana la urma a fost o vointa de participare de 4 milioane de romani, altii au boicotat, asta e rezultatul si mergem inainte. Nu putem face o analiza in interiorul PSD, pentru ca nu au fost niste alegeri la care sa fi participat PSD. Am spus ca PSD nu face campanie, ci doar o campanie de informare. Lucru pe care l-a facut”, a mai spus liderul PSD.

Despre purtatorul de cuvant al BOR: Cu foarte mare greutate ma abtin sa dau un raspuns

Liviu Dragnea a declarat ca se abtine ”cu foarte mare greutate” sa raspunda afirmatiilor purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, pentru ca este respectuos. Banescu afirmase ca referendumul nu a atins pragul de participare si din cauza asocierii cu Dragnea.

”Eu sunt un om crestin-ortodox si sunt un om religios, nu practicant. Sunt si foarte respectuos. Cu foarte mare greutate ma abtin sa dau un raspuns, pentru ca sunt respectuos”, a declarat Liviu Dragnea, intrebat ce parere are de afirmatiile purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu.

Referendumul pentru familie nu a atins pragul de 30% necesar validarii din cauza politizarii evenimentului, a asocierii cu Liviu Dragnea, dar si pentru ca intrebarea adresata electoratului a fost neclara, a declarat, luni, Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane.

Reprezentantul BOR a precizat, intr-un interviu pentru RFI, ca tema referendumului nu a fost dezbatuta suficient de societate, iar la esecul scrutinului au contribuit si „dezinfomarile din mediul online si politizarea evenimentului”.

„S-a spus clar este referendumul lui X… Evident, cei care au spus asta in spatiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat intr-un mod insistent cu acest referendum, ignorand faptul ca actualii guvernanti erau obligati sa organizeze acest referendum. Acum sau mai tarziu. Faptul ca l-au organizat s-a transformat ulterior intr-un motiv de politizare a acestei teme”, a precizat Vasile Banescu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: