politica

Dragnea are un plan de masuri prin care vrea sa controleze viitorul Romaniei pana in 2040. Reactie dura din partea Opozitiei: „Somam Guvernul sa renunte”

PNL cere Guvernului sa renunte la proiectul Strategia „Romania 2040”. Potrivit liberalilor, Dragnea isi propune „sa reglementeze cine stabileste viitorul Romaniei”.

„Somam Guvernul sa renunte la acest proiect de lege a carui singura ratiune este aceea de a incerca sa falsifice si sa deturneze in scop propagandistic o tema importanta pentru destinul Romaniei. Este revoltator ca un astfel de subiect sa fie transformat intr-un vehicul electoral pentru Liviu Dragnea”, se arata intr-un comunicat al PNL.

Potrivit PNL, proiectul de lege tradeaza modul de a gandi al unor oameni „care n-au reusit nici pana acum sa asimileze in mod real valorile democratiei”.

„Practic, cetatenii nu vor mai avea niciun cuvant de spus, in alegeri, in privinta directiei pe care o urmeaza Romania, intrucat tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior. Este inadmisibil ca, dupa numai aproape un an si jumatate de guvernare catastrofala, in care au fost deturnate toate echilibrele economice ale Romaniei, PSD condus de Liviu Dragnea sa forteze perpetuarea unui climat toxic pentru interesele cetatenilor acestei tari in urmatoarele doua decenii”, apreciaza PNL.

In opinia liberalilor, guvernul ar trebui intai sa faca dovada ca poate sa rezolve problemele urgente cu care se confrunta Romania.

„Nimic nu a oprit cele trei guverne patronate de Liviu Dragnea, de la alegeri pana in prezent, sa-si demonstreze performanta in gestionarea economiei, a infrastructurii, a stabilitatii sociale, a reformelor fiscale si salariale. Zi de zi am constatat cu totii ca aproape toate demersurile actualei guvernari s-au soldat cu un esec, generand efecte tot mai nocive. Inainte de a-si propune sa defineasca strategia acestei tari pana in 2040, actuala guvernare trebuia sa faca dovada, prin fapte, ca este in stare sa rezolve problemele curente, urgente, cu care se confrunta Romania. Insa, a demonstrat contrariul”, se mai arata in comunicatul PNL.

Prin proiectul de lege, postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, se instituie obligatia elaborarii si actualizarii Strategiei de dezvoltare economica si sociala a Romaniei pe termen lung, denumita Strategia „Romania 2040”, precum si cadrul institutional de realizare si de asigurare a consensului national. In sensul legii, prin Strategia „Romania 2040” se inteleg obiectivele propuse a fi realizate pe termen lung, liniile directoare cu privire la dezvoltarea economico-sociala si setul de politici publice strategice ce ar trebui implementate.

Strategia „Romania 2040” se va elabora, prin consens national, sub directa responsabilitate a Parlamentului, care va asigura conducerea si coordonarea intregului proces si va cuprinde scenarii si politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate, prevede textul.

Pentru elaborarea strategiei se infiinteaza Comisia „Romania 2040”, organism consultativ, fara personalitate juridica, avand ca atributii principale: pregatirea proiectului de strategie, fundamentarea acesteia, realizarea de scenarii de dezvoltare si armonizarea si integrarea contributiilor institutiilor publice, a partidelor si organizatiilor neguvernamentale. Comisia „Romania 2040” urmeaza sa fie condusa de presedintele Camerei Deputatilor.

Comisia „Romania 2040” este alcatuita din reprezentanti ai Guvernului, Presedintiei, ai partidelor parlamentare, ai comisiilor de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, ai Academiei Romane, Consiliului de Programare Economica si ai Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza si personalitati ale stiintei, din mediul academic si universitar, desemnati de conducerea Comisiei „Romania 2040”, la propunerea Consiliului de Programare Economica, mai prevede proiectul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Culmea cinismului: bugetarul milionar Negoita va planta lamai si portocali in sectorul 3, din mila fata de bucurestenii care au vazut Grecia doar in poze

Daca alti edili, precum Pandele sau Firea, duceau regimente intregi de pensionari, in vacante prin…

O oră ago

Cirstoiu l-a dat de gol pe Ciolacu, Ciolos intervine: „Il somez pe Marcel Ciolacu sa nu mai tina sedinte electorale in sediul Guvernului”

Dacian Ciolos, candidat al Partidului REPER la alegerile europarlamentare, a comentat joi sedintele electorale pe…

38 de minute ago

Ministrul german al Apararii: „Ucraina inca mai poate castiga razboiul impotriva Rusiei”

Ministrul german al Apararii, Boris Pistorius, este convins ca victoria Ucrainei in razboiul impotriva Rusiei…

40 de secunde ago

Politisti din 17 tari au destructurat o banda globala de infractori care au inselat zeci de mii de oameni prin „phishing”

Politistii din 17 tari au destructurat o banda acuzata de utilizarea unui serviciu tehnologic care…

56 de minute ago

Inca o drona a fost depistata in preajma bazei NATO de la „Mihail Kogalniceanu”. Anuntul Fortelor Aeriene ale Romaniei

Fortele Aeriene ale Romaniei au anuntat joi ca inca o drona a fost depistata in…

2 ore ago