Dragnea, precizari privins remanierea guvernului si schimbarea lui Grindeanu: „Toti ministrii si-au depus demisiile in alb”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca toti ministrii Guvernului Grindeanu si-au depus demisiile in alb la partid, dar, spune el, nu le va folosi pentru ca nu asta e procedura corecta.

„Toti (ministrii si-au depus demisiile in alb la partid — n.r.), atunci cand si-au primit mandatele. Nici nu stiu unde sunt depozitate aceste demisii in alb, ei au facut gestul asta, dar eu nu le folosesc pentru ca nu cred ca asta e o procedura corecta. Adica nu ma duc si le iau din sertar si le pun data. Eu nu procedez asa. Am mai avut un caz de genul asta si nu…”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, intrebat daca ministrii si-au depus demisiile in alb asa cum a procedat Olguta Vasilescu.

Potrivit acestuia, inclusiv premierul Sorin Grindeanu ar fi facut un astfel de gest.

„Probabil ca in euforia formarii noului Guvern unul dintre ei a avut aceasta idee si au facut acele demisii in alb. Nu ma intereseaza acele demisii in alb. Cine vrea sa-si dea demisia trebuie sa fie un act asumat si explicat, nu o demisie lasata in alb care este activata”, considera Dragnea.

Presedintele PSD a mentionat ca deocamdata nu se stie daca vor fi propuse schimbari in Guvern.

„Deocamdata nu stim daca vom propune schimbari in Guvern, indiferent despre cine ar fi vorba. Cel mai important este programul de guvernare, sa vedem daca sunt intarzieri in implementarea programului si, din pacate, se pare ca sunt, care sunt cauzele generate de unii membri ai Guvernului, cauzele generate de mecanismele interne de functionare a Guvernului, cauze generate de anumiti functionari in anumite ministere, intarzieri. Dupa ce vedem care sunt cauzele atunci o sa propunem si masuri, pentru ca daca ne concentram doar la schimbarea unor membri ai Guvernului si cauzele raman aceleasi o sa fim in aceeasi situatie. In acest moment, exclud orice discutie despre schimbari. Dupa ce facem analiza raportului de evaluare vom avea o decizie”, a aratat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: