Dragnea, prima reactie dupa decizia ICCJ. Amenintari la adresa judecatorilor: „15.000 de pesedisti doreau sa vina in fata ICCJ”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, marti, o prima reactie fata de decizia de luni a judecatorilor de la ICCJ. El a sustinut ca intre 10.000 si 15.000 de pesedisti doreau sa vina in fata ICCJ.

„Eu nu mai am de mult emotii, pentru ca sunt complet nevinovat. Ce va decide instanta, vom vedea. Nu poate nimeni sa opreasca specualtiile cu aceste coincidente. In aceeasi zi, CCR trebuia sa judece o speta destul de clara, la fel si ICCJ. O sa vedem pe 27 mai”, a declarat Dragnea pentru Adevarul.

„Deci nu faceti o legatura intre ziua sentintei si rezultatul votului?”, a fost intrebat apoi seful PSD.

„Nu mai e cazul sa o fac eu. Am vazut ca multi leaga sentinta de rezultatul votului. Nu se mai feresc: se asuma ca sunt decizii politice. Ar trebui sa fie o decizie bazata pe probe, probe care nu exista. O fi bine ca am ajuns aici?”, a raspuns seful PSD.

Dragnea a adaugat ca peste 10.000 de pesedisti ar fi dorit sa vina in fata ICCJ.

„Sunt bucuros ca n-au venit toti cei care voiau sa vina sa ma sustina. Era vorba de 10-15.000 de oameni care voiau sa vina. Am aflat si i-am oprit, pentru ca nu voiam sa apara incidente. Ceilalti sunt cei pe care ii vedem la mitinguri si care au facut presiune. E o presiune fara perdea si o amenintare la adresa judecatorilor. Mi se pare profund nelegal si sunt actiuni care au rolul de a influenta Justitia”, a mai declarat Dragnea.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit luni, pentru 27 mai, pronuntarea sentintei definitive in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea.

La ultimul termen al procesului, care s-a desfasurat luni, reprezentantul DNA a cerut ca Dragnea sa fie condamnat si pentru instigare la fals intelectual, iar pedepsele aplicate acestuia sa fie orientate spre mediu si nu spre minim, asa cum a apreciat instanta de fond.

„DNA a facut apel fata de solutia de achitare data de instanta de fond in cazul inculpatului Liviu Dragnea. Solutia instantei de fond este nelegala si netemeinica. Exista probatorii privind transferul de rezolutie infractionala de la Floarea Alesu la Liviu Dragnea, atat in legatura cu infractiunea de abuz in serviciu, cat si cu privire la falsul intelectual. Instanta de fond a stabilit ca Liviu Dragnea a avut un ascendent asupra inculpatei Floarea Alesu. Va solicitam sa dispuneti condamnarea inculpatului Liviu Dragnea si pentru infractiunea de fals intelectual. Dragnea este autorul moral al infractiunii de abuz in serviciu comisa de Floarea Alesu. Va solicitam sa reanalizati probatoriile si sa majorati spre mediu pedepsele”, a spus procurorul DNA.

Liviu Dragnea nu s-a prezentat la proces, el fiind reprezentat de doi avocati – Flavia Teodosiu si Marian Nazat.

Initial, avocatii lui Dragnea au solicitat amanarea procesului dupa 5 iunie, cand Curtea Constitutionala ar trebui sa ia o decizie in ceea ce priveste modul de constituire a completurilor de 3 de la Instanta suprema.

De asemenea, avocatii au ridicat mai multe cereri si exceptii, inclusiv de sesizare a Curtii Constitutionale.

Judecatorii au respins toate aceste cereri ale aparatorilor si nu au fost de acord cu amanarea procesului, astfel incat s-a trecut la dezbateri pe fond.

Mai mult despre: ,

Comentarii: