Dragnea, primele declaratii despre „revolutia fiscala”. Ce spune despre scaderea salariilor

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a facut duminica primele declaratii privind modificarea Codului fiscal, dupa adoptarea Ordonantei de Urgenta in acest sens in sedinta de miercuri a Guvernului.

In opinia sa, nu sunt motive ca ordonanta sa fie contestata la CCR, pentru ca nu exista in ea elemente de neconstitutionalitate.

„S-a lucrat foarte mult la acest act normativ. S-a analizat si cu specialisti in drept constitutional, fiscalisti, juristi. Nu vad de ce ar putea sa fie neconstitutionala aceasta ordonanta. Aduceti-va aminte toate criticile ca vor scadea salariile si deja companii peste companii anunta ca nu se va intampla asta, ca nu poate sa fie asta efectul ordonantei”, a spus Liviu Dragnea, citat de Digi24.

„PSD urmareste programul de guvernare. Impreuna cu premierul am lucrat la acest proiect. Premierul nu a ezitat nicio clipa”, a spus Dragnea.

Codul fiscal a fost adoptat miercuri prin Ordonanta de Urgenta. Printre modificari – transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului in sarcina angajatului, prevedere care a nemultumit si sindicatele, si patronatele, si scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, ceea ce a starnit nemultumirea primarilor, care se tem ca bugetele locale vor fi mult reduse.

OUG a fost publicata in Monitorul Oficial la doua zile dupa publicare. Ea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2018. Intre timp, ordonanta a ajuns in Parlament, unde ar putea fi modificata.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca opozitia va depune motiune de cenzura la adresa Guvernului Tudose, dupa modificarea Codului fiscal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: