Dragnea primeste lovitura de gratie. Pucistii anunta ca se bazeaza pe un numar impresionant de parlamentari PSD

politica

Vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu, unul dintre semnatarii scrisoarii anti-Dragnea, anunta ca partidul si-ar putea pierde majoritatea parlamentara, pentru ca exista riscul ca o serie de parlamentari social-democrati sa plece la alte formatiuni. Potrivit lui Tutuianu, 50 dintre acestia sustin scrisoarea nemultumitilor din PSD.

Vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu, unul dintre cei semnatari ai scrisorii publice prin care i se cere lui Liviu Dragnea plecarea din functii, a declarat miercuri seara la B1 TV ca sunt 50 de parlamentari care au semnat scrisoarea anti-Dragnea, toti de la organizatii PSD extrem de puternice, si ca numarul acestora continua sa creasca.

Adrian Tutuianu a mai avertizat ca, daca Liviu Dragnea nu pleaca de la sefia partidului, e posibil ca unii dintre acesti parlamentari sa plece din PSD, cel mai probabil la partidul lui Ponta, ceea ce ar duce la pierderea majoritatii in Parlament si, deci, si a guvernarii.

Vicepresedintele PSD, Adrian Tutuianu, a explicat, miercuri, ca semnatarii scrisorii anti-Dragnea doresc ca partidul sa fie condus interimar de presedintele executiv, Viorica Dancila, pana la organizarea unui Congres la care sa fie ales un nou lider.

„Partidul trebuie sa ramana unit. Eu cred ca exista riscul, daca nu gasim o solutie la problemele serioase pe care le are PSD astazi, ca unii dintre parlamentarii nostri sa plece spre alte partide politice. Am avut recent un caz la Botosani (…), riscul acesta exista, ceea ce poate genera o pierdere a majoritatii parlamentare, cel putin la Camera Deputatilor. De aceea ii rog pe toti parlamentarii PSD sa aiba incredere in demersul nostru, sa aiba rabdare si ii asigur ca deciziile pe care le vom lua vor tine cont de interesul Romaniei si de interesul PSD”, a subliniat, miercuri, senatorul social-democrat intr-o discutie cu jurnalistii.

„Noi nu i-am cerut dlui Dragnea sa plece din partid. I-am cerut sa plece din cele doua functii, pentru ca vulnerabilizeaza” partidul, a spus Tutuianu.

El a mai explicat ca scrisoarea care a aparut public are doar trei semnatari pentru ca s-a decis ca acestia (sunt trei vicepresedinti ai PSD) sa-si asume documentul pentru toti liderii nemultumiti, „un grup mai mare de lideri de organizatii judetene, membri ai CEx, cei mai multi au fost vehiculati in presa”. Tutuianu a evitat astfel sa indice un numar al membrilor CEx care sustin scrisoarea.

Un Comitet Executiv National va fi convocat pentru vineri, la ora 12:30, pentru a discuta si decide despre toate aceste controverse.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: