Dragnea, primul interviu dupa CEX. Amenintari la adresa pucistilor, atacuri turbate impotriva lui Iohannis

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Antena 3 ca nu mai are „chef” sa vada critici in public la adresa sa din partea mebrilor PSD.

Principalele declaratii:

– M-am uitat dupa ziua de vineri, a fost o oarecare coordonare intre niste evenimente. A iesit Iohannis si a spus scapati de Dragnea. Rezistu, scapati de Dragnea. Toata opozitia, in frunte cu Iohannis, protocoalele nu exista, nu sunt abuzuri. Ce am vazut aici in acea scrisoare, nu trebuie sa ne mai certam cu Iohannis si nu mai trebuie sa vorbim despre protocoale. Cred ca se vorbeste prea putin. Ca a fost o coordonare, ca a fost doar coincidenta – multi colegi au spus ca n-a fost coincidenta. Ce n-au inteles acei colegi, n-au inteles partidul.

– N-am castigat eu alegerile, le-a castigat partidul. Dar partidul este condus de mine, am avut un management eficient

– Cu doamna Andronescu am avut doua intalniri in utimele doua saptamani, are motive serioase de suparare. Trebuie sa redevina un om important in partid, pentru ca are o experienta deosebita. Este nevoie de o implicare mult mai mare si vor face tot ce imi sta in putinta

– Cu sondajele. Ca suntem la 30 si ceva la suta, n-a aratat nimeni. Eu stiu ca suntem undeva la 35 la suta si ca eu sunt sub scorul partidului. Asa eram si in 2016 si am castigat cu toate vulnerabilitatile, aveam si condamnare. Le-am spus ca voi fi ciuruit, am fost condamnat inainte de alegerile locale si am avut un rezultat foarte bun. Am fost trimis in judecata in vara lui 2016 pentru alegerile parlamentare, dar am castigat. Problema nu e o fotografie la un anumit moment. E vorba de o cursa contra-cronometru cu acest sistem odios. De ce? Una din legile justitie e in vigoare, Inalta Curte spune ca nu e in vigoare. Acolo e de discutat, de ce nu aplica, singura instanta din Romania. Urmeaza Codurile Penale sa fie trimise inapoi la Parlament, urmeaza dezbaterile pe legile securitatii nationale, pachet care ii doare foarte tare. Dorim sa-i aduce in matca lor, sa nu mai stea prin instante si parchete. Daca toate lucrurile astea se intampla, ei au pierdut total meciul.

– Eu stiu ca este un plan pentru ca acest guvern sa fie dat jos pana la 1 ianuarie. Este clar, sunt declaratii interne, sunt declaratii externe

– Preluarea presedintiei consiliului UE de catre Romania inseamna preluarea de catre premierul Dancila si ministri. Presedintele nu are nici o atributie guvernamentala. Cu acest guvern intrat in anul 2019 nu mai poate fi dat jos, contestat si vorbim de un an electoral. Al doilea lucru, anul electoral 2019 si ma refer la cel prezidential inseamna dorinta lui Klaus Iohannis de a avea niste servicii care sa se joace in justitie, sa preseze, sa ameninte, sa santajeze, sa protejeze. Inseamna un an in care rezultatele noastre o sa fie si mai evidente si poate ajunge in situatia domnul Iohannis votati-ma pe mine ca nu am facut nimic bun, am facut rau ca am facut atata agitatie in Romania.

– Nu am resentimente dupa ziua de vineri, dar nu mai am chef sa mai apara astfel de situatii. Daca si dupa acest raspuns masiv din partea bazei partidului, daca mai apar, atunci putem vorbi de rea-credinta. Au fost colegi care mi-au reporat ca nu am fots mana de fier, asta nu a dus la prea multa coerenta

– Daca Eduard Hellvig si in continuare ii spun, daca nu reuseste sa faca toate schimbarile si daca nu reuseste sa-i faca pe toti din SRI ca trebuie sa se ocupe doar de atributiile din lege, nu de influenta in partide si parchete, inseamna ca a stat degeaba acolo la SRI. Am senzatia ca mai sunt doua servicii in UE care mai sunt militarizate. Directorul SRI poate sa ia decizii serioase, acolo sunt reguli militare. Au luat decizia, se pune in practica.
Directorul SRI are puterea maxima in SRI. Cei care lucreaza in SRI nu se pot juca cu directorul, acolo nu se poate lua nici o hotarare decat daca vrea directorul. Tot ce s-a intamplat acolo a fost aprobat de Maior si initiat. La fel si acuma.

– In mandatul meu de presedinte al PSD, Kovesi a plecat. Ce pot sa dovedeasca ei cu aceste poze, date de un turnator (Ponta)?

– Nu au 50 de parlamentari sa ma inlocuiasca din fucntie. Este o linei rosie totusi, nu cred ca o vor depasi, sa atace astfel presedintele partidului

– Nu stiu daca ati remarcat ce agitatie a fost in CSM sa nu se adopte regulamentul privind infiintarea sectiei pentru magistrati. Primul lucru care o sa iasa in public o sa vedem cate dosare au fost facute judecatorilor cu scopul de intimidare si santaj.

– Pozitia mea este foarte clara legata de amnistie si gratiere. O sa va spun motivatia mea. Amnistia nu este un act de clementa, ci un act de dreptate, de reparatie. Discutam de probe false, pe santaje, la mii de oameni. Ca trebuie data ca ordonanta sau lege… rezultatele nenorocite ale acestor ani, ceva trebuie facut. Noi nu putem doar sa constatam.

– Mie nu mi-e frica de puscarie. Le spun colegilor, de ce nu ati asteptat sa ma bage la puscarie?

– Amnistia este necesara sau nu in Romania? Cum avem garantia sutele de judecatori cu dosare la DNA vor judeca doar pe propria constiinta? Odata cu amnistia, atunic nu vor mai fi speriati ca vine cineva sa-i ameninte. Macar pentru judecatorii care sunt presati si intimidati cu acele dosare.

– O amnistie in Romania trebuie data, dupa o asemenea perioada neagra. Ca va fi peste un an sau doi, nu s-a inventat alt instrument pentru a scapa de o asemenea nenorocire.

– Doamna Firea a spus despre Irina, iubita mea, ca conduce guvernul. Sunt mai multe doamne sau domnissoare care suna prin ministere si spun sunt Irina si vreau cutare sau cutare. Poate se sesizeaza cineva.

– Este incalificabil ce face Parchetul General (dosarul 10 august). Nu are nicio atributie.

– Despre „agresarea” lui Dorneanu. Arata inca o data ca domnul Lazar foloseste Parchetul General pentru a-i proteja pe acesti indivizi. In orice alta tara, parchetul intervine imediat. Ia ganditi-va daca s-ar fi luat de domnul Iohannis, ce s-ar fi intamplat? Credeti ca astia au factu rost de adresa domnului Dorneanu? Urmeaza sa se decida pe ultima lege a justitiei, acum au inceput presiunea pe judecatorii CCR. Asta e democratia in viziunea lui Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: