Dragnea ramane fara cel mai important aliat extern. Acesta va fi nevoit sa demisioneze din functia de premier, in urma acuzatiilor de coruptie

news

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, va fi nevoit sa isi dea demisia, dupa ce politistii au cerut procurorilor sa il puna sub acuzare pentru luare de mita. Netanyahu este singurul politician important si lider de stat care il mai baga in seama pe seful PSD, Liviu Dragnea.

Conform unei analize realizate de cotidianul Haaretz, citata de ziare.com, actualul premier are putine sanse sa ramana in functie in urma cererii facute de politie in cele doua cazuri de coruptie in care Benjamin Netanyahu e acuzat ca a primit cadouri scumpe de la oameni de afaceri in valoare de 300.000 de dolari, cum se arata intr-unul din dosare.

In al doilea dosar, premierul e acuzat de trafic de influenta pentru ca a conspirat impreuna cu proprietarul unui trust de presa pentru a bloca distributia cotidianului rival in schimbul publicitatii pozitive de care s-ar fi bucurat Netanyahu din partea trustului de presa ajutat.

O asteptata demisie a lui Netanyahu reprezinta o veste proasta pentru Liviu Dragnea, mentioneaza ziare.com. Liderul PSD a reusit in ultimii ani, din postura de presedinte al Camerei Deputatilor, sa dezvolte o relatie personala cu premierul israelian. Izolat la nivel european din cauza condamnarii penale pentru coruptie, Liviu Dragnea, ajutat de consilierii sai evrei, s-a concentrat pe relatia cu Israelul si cu premierul acestei tari.

Liviu Dragnea a fost in vizite repetate in Israel, mai mult sau mai putin oficiale, folosind relatia cu acest stat ca o oportunitate de a scapa din izolarea diplomatica impusa de Uniunea Europeana.

Safi Shaked, unul dintre consultantii politici ai liderului PSD, a lucrat pentru mai multe campanii electorale ale lui Benjamin Netanyahu. Pe aceasta cale s-a realizat apropierea dintre cei doi lideri politici.

Toata strategia de campanie a PSD si planul de comunicare al lui Liviu Dragnea e realizat in colaborare cu consultantii israelieni. Impunerea conceptului „inamicul Soros” pleaca din aceasta strategie, miliardarul maghiar de origine evreiasca fiind dusmanul comun al populistilor reprezentati la nivel global de Trump, Putin si Netanyahu. Toti trei se razboiesc cu George Soros pentru ca acesta din urma isi investeste intreaga avere in lupta cu sistemele politice autocrate.

Propaganda anti-Soros a ajuns in Romania pe relatia dintre Liviu Dragnea si consultantii israelieni. Conceptul de „stat paralel” este o alta inventie realizata in asociere cu acestia, nemultumiti ca „frica de Soros” nu a prins in Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: