Dragnea, razboi incrancenat cu Lazar si Kovesi. Liderul PSD il ataca furios pe procurorul general: „Prestatie jenanta”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca Parchetul General a avut o „prestatie destul de jenanta” prin decizia de a deschide o ancheta penala in cazul alegerilor prezidentiale din 2009.

„Parchetul General a decis sa inceapa ancheta pe fapte prescrise, dupa care a venit cu o modificare. Nu e in regula ca Parchetul General sa se joace asa cu Parlamentul”, a spus Liviu Dragnea la Parlament.

Referitor la comisia parlamentara de ancheta a alegerilor, Dragnea a sustinut ca „Laura Codruta Kovesi nu este obsesia mea”. „La acea comisie vor fi chemate toate persoanele care pot aduce informatii ca sa se apropie de adevar”, a declarat Dragnea.

Plenul reunit al Parlamentului a decis miercuri, cu 278 de voturi pentru si 17 impotriva, retrimiterea la Comisiile juridice, pentru o saptamana, a raportului privind constituirea Comisiei speciale de ancheta pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential.

Solicitarea a venit din partea liderului de grup al PSD din Camera Deputatilor, Marcel Ciolacu. Acesta recunoaste ca parlamentarii vor incerca sa determine „posibila implicare a unor instituii sau persoane in procesul electoral. Dan Andronic a acuzat ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, era prezenta acasa la Gabriel Oprea in noaptea alegerilor.

„Tinand cont ca in data de 20.04.2017 s-a inaintat Birourilor permanente reunite constituirea Comisiei speciale de ancheta avand anumite obiective — si va enumar unul singur dintre ele — determinarea posibilei implicari a unor institutii si/sau persoane altele decat cele prevazute de lege in derularea procesului electoral, iar in data de 24 aprilie Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in comunicatul sau, a solicitat o ancheta in rem conform existentei unor suspiciuni ca in procesul electoral din decembrie 2009 s-au implicat unele autoritati publice si/sau persoane altele decat cele prevazute de lege, va propun retrimiterea raportului la Comisiile juridice reunite privind clarificarea obiectivelor Comisiei de ancheta”, a spus Ciolacu.

„Cu lipsa de imoralitate care ma caracterizeaza, vreau sa va precizez ca nu este niciun pas inapoi, doar luand act de trezirea brusca a Parchetului General dupa opt ani, care a copiat fix obiectivele comisiei, am decis sa retrimitem la comisie pentru a schimba aceste obiective”, a completat Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: