Dragnea, reactie acra dupa ce a fost lasat balta pana si de prietenul Netanyahu. Sustine ca nu stie ce a discutat Dancila cu premierul Israelului

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat acru anuntul premierului Israelului privind amanarea vizitei in Romania.

„N-am vorbit cu doamna premier ca sa-mi spuna ce au discutat. Daca s-a decis amanarea probabil ca sunt niste motive zonale si nu din zona noastra”, a declarat, marti, Dragnea.

Ambasada Israelului la Bucuresti a confirmat, luni, ca premierul Benjamin Netanyahu si-a amanat vizita in Romania, din cauza altor angajamente. Aceasta era programata pentru luna august, iar amanarea vine in cotextul discutiilor privind mutarea ambasadei.

“Premierul Benjamin Netanyahu a decis sa efectueze o vizita oficiala in Romania, dar evenimentul va fi reprogramat. Intr-adevar, era planificata o intalnire G2G pentru luna august, dar Premierul Netanyahu a fost nevoit sa amane sosirea in Romania din cauza altor angajamente. Guvernul Romaniei a fost informat deja cu privire la acest lucru. Prim-ministrul Netanyahu si-a exprimat dorinta de veni in Romania alaturi de o delegatie importanta oficiala care va intensifica relatiile dintre cele doua state”, se arata in raspunsul ambasadorului Israelului la Bucuresti, Tamar Samash, in urma solicitarii Mediafax.

Amanarea vizitei vine in contextul discutiilor privind mutarea ambasadei Romaniei la Tel Aviv, dar si a plangerii penale depusa de presedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului.

Prim-ministrul Viorica Dancila a avut, pe 25 aprilie 2018, o intrevedere cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, in cadrul vizitei oficiale pe care o intreprinde in Statul Israel. La intrevederea cu Dancila, premierul israelian, Benjamin Netanyahu a salutat adoptarea de catre Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim.

Ulterior anuntului despre intentia Executivului roman de a muta ambasada Romaniei din Israel, presedintele PNL, Ludovic Orban, a facut o plangere penala, in care i-a acuzat pe Liviu Dragnea si pe premierul Viorica Dancila de „difuzarea de informatii cu caracter secret, uzurparea de functie si refuzul de informare a Presedintelui Romaniei” in cazul memorandumului MAE privind mutarea Ambasadei Israelului.

Procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala, la inceputul lunii iunie, cu privire la fapte pentru infractiuni de inalta tradare si divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: