Dragnea, reactie batjocoritoare la adresa protestatarilor din Piata Victoriei. Ce spune despre pachetul de legi al lui Tudorel Toader

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut, joi,  o prima reactie fata de pachetul de legi de „reformare” a justitiei prezentat miercuri de catre Tudorel Toader. 

Intrebat cum comemteaza protestul din Piata Victoriei, Dragnea a avut o reactie batjocoritoare, spunand ca nu a fost in strada, desi este de acord cu ei.

„Sincer, nu am inteles impotriva a ce protesteaza. Marea problema, ca am inteles ca foarte multi sunt suparati ca in acest set de principii exista si propunerea ca numirea procurorilor sefi sa nu mai fie facuta de presedinte, ci de CSM. E un punct de vedere, eu n-am fost in strada, cu toate ca si eu am avut acelasi punct de vedere.

Eu in toamna am spus ca nu sunt de acord cu proiectul dlui Popescu Tariceanu, sustinand tot ideea ca raman trei entitati pe acest circuit de numire, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma napustesc pe un om care a enuntat niste principii. Este doar inceputul unui proces care nu va fi simplu, un proces legislativ, constitutional si democratic.

Sincer nu inteleg ce e cu atata agitatie. (…) Eu am inteles ca ieri au fost prezentate niste principii, niste propuneri, nici macar nu au aparut proiectele de lege. E cale lunga, am inteles ca o sa trimita niste proiecte de lege la CSM, pentru un aviz, dupa care sa ajunga in Parlament unde o sa se dezbata. Nu trebuie omorat un om care are niste pareri, ca are niste propuneri, nu e vorba nici de ordonanta, nici de lege promulgata si publicata. Mie mi se pare ca s-au grabit toti, inclusiv presedintele” a declarat, joi,  Liviu Dragnea.

Liderul PSD a comentat si criticile presedintelui Iohannis, care a spus ca legile lui Toader reprezinta un „atac asupra statului de drept”.

„Nu am inteles supararea presedintelui. O sa avem timp sa comentam. Sa fim mai calmi, sa asteptam proiectele de lege. Nu reactionez imediat, nu ma napustesc. Vorbim de propuneri. Ca cineva, indiferent ce experienta are sa reactioneze intantaneu, dupa o ora, dupa trei, e pur personal sau superficial. O sa isi dea cu parerea specialisti, o sa isi spuna punctele de vedere corpuri profesionale. E cale lunga pana se vor adopta proiecte de legi intr-o forma care sa devina finala. Tudorel Toader a procedat corect”, a mai aratat Dragnea.

Peste 500 de oameni au manifestat, miercuri, in Piata Victoriei pentru a protesta fata de legile anti-justitie propuse de Tudorel Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: