Dragnea, reactie violenta fata de scrisoarea Ecaterinei Andronescu. Raspuns tipic de dictator african

news

Liviu Dragnea a anuntat, marti seara, ca in cadrul Comitetului Executiv al PSD, care va avea loc la sfarsitul acestei luni, nu se va pune in discutie scrisoarea Ecaterinei Andronescu.

„Este o dementa publica, nu este un scenariu. Si asta face parte din razboiul hibrid. Apare un nemultumit in PSD, iese, se deconspira, imediat apare un altul care zice ca Dragnea vrea sa o schimbe pe Dancila. CEX nu va pune in discutie scrisoarea Ecaterinei Andronescu. Nu ma intereseaza. Dam prea multa importanta”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Intrebat daca o exclude pe Ecaterina Andronescu din PSD, Dragnea a negat. „Haideti doamna, avem lucruri importante cu guvernarea”, a mai spus seful PSD.

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, saptamana trecuta, intr-o scrisoare deschisa adresata membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea sa se retraga din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum si pregatirea unui guvern PSD de „super profesionisti”.

Andronescu afirma ca PSD trebuie sa salveze atat tara cat si partidul „de la un dezastru major” spre care se indreapta „vertiginos”.

„Urgenta si dramatismul acestor zile fierbinti de august, cand ne aflam deja in al 12-lea ceas, cand inca mai putem face ceva pentru a ne salva ca tara si ca partid de la un dezastru major, spre care ne indreptam vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor si ca cetatean al Romaniei, fac un apel cat se poate de responsabil la toti colegii factori de decizie in acest moment ai PSD, la toti cei care odata au ocupat asemenea pozitii in PSD si la Presedintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „sa nu dam foc” tarii si PSD-ului. Ceea ce se intampla in acest moment in PSD si in tara nu este in regula, s-a mers si s-a ajuns totusi prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat sa decontam absolut toate facturile acestei situatii critice. Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate si sa dam vina pe altii. Noi am fost votati sa guvernam, nu sa ne plangem si sa dam vina pe altii, avem obligatia fata de tara si fata de toti membrii PSD sa fim un partid responsabil si sa nu ii dezamagim”, potrivit senatorului PSD.

In scrisoare, Andronescu mai afirma ca Guvernul Dancila nu reprezinta PSD.

„Dragi colegi din PSD, va rog sa fim obiectivi si realisti. Nu intamplator am ajuns in aceasta situatie. De cand exista partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar in componenta lor au facut parte cei mai buni experti si profesionisti din tara. Partidul a avut si are resurse umane de foarte mare calitate si specialisti adevarati, dar din nefericire componenta actualului guvern nu este expresia PSD-ului si nu reprezinta nivelul si capacitatea profesionistilor din partidul nostru. Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Vacaroiu, Nastase sau Ponta? Nu, in niciun caz. Acest guvern nu ma reprezinta nici pe mine, nici pe dumneavoastra, dragi colegi, nici PSD-ul, nici Romania. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este in regula. In acest moment dam motive si ocazii gratuite opozitiei si adversarilor nostri politici sa ne atace si, ce este si mai dureros, dam motive solide poporului sa se alieze cu adversarii nostri politici si sa se ridice impotriva noastra”, a precizat aceasta.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: