Dragnea reactioneaza fata de noua plangere penala. PSD ameninta ca va solicita Parchetului sa desfiinteze PNL

politica

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a anuntat ca partidul sau ar putea solicita procurorului general sa „radieze PNL din registrul partidelor politice”. Amenintarea vone dupa ce liderii PNL ai anunta ca vor depune plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea pentru ca a refuzat convocarea unei sesiuni parlamentare la solicitarea opozitiei.

„Trebuie sa stiti din start ca incalcarile eventuale ale unui regulament sunt incalcari ale regulamentului nu ale unei legi ca sa fie infractiune cum considera dansii. Chiar si Curtea Constitutionala a spus ca autonomia parlamentara nu poate sa fie cenzurata nici macar de Curtea Constitutionala. In aceste conditii este foarte clar ca nu va avea niciun fel de urmare. Dar daca tot continua cu chestiuni de acestea s-ar putea sa le raspundem cu aceeasi masura, spre exemplu sesizarea procurorului general pentru a solicita radierea partidului PNL din registrul partidelor politice, motivul fiind ca isi urmareste scopurile prin mijloace ilegale”, a declarat Eugen Nicolicea la Antena 3.

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri ca depunerea unei plangeri penale impotriva presedintelui PSD, Liviu Dragnea, reprezinta inca un demers valabil. Liderul liberal a sustinut ca Dragnea a incalcat legea, refuzand convocarea unei sesiuni parlamentare la solicitarea opozitiei.

„Este valabil si o sa va anuntam in momentul in care am depus aceasta plangere. Regulamentul si Statutul Camerei Deputatilor au valoare de lege, iar Liviu Dragnea a incalcat legea”, a afirmat prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, in Parlament.

Aceasta a amintit ca PNL a solicitat convocarea unei sesiuni parlamentare pentru infiintarea unor comisii de ancheta privind reprimarea protestelor si pentru violentele din data de 10 august, insa presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a refuzat aprobarea solicitarii.

„PNL a solicitat impreuna cu alte grupuri parlamentare si cu parlamentari neafiliati o sesiune extraordinara pentru a infiinta comisii de ancheta, pe de-o parte pentru reprimarea protestelor si violentele Jandarmeriei si, pe de alta parte, pentru gestionarea crizei pestei porcine. Liviu Dragnea intr-un mod abuziv – si ma refer la Liviu Dragnea pentru ca raspunderea de a convoca o sesiune extraordinara la solicitarea a mai mult de o treime din numarul deputatilor este exclusiv a presedintelui Camerei Deputatilor – a refuzat sesiune extraordinara pentru aflarea adevarului. Aici vorbim de adevar pentru oamenii de rand din aceasta tara, este un adevar pe care fiecare dintre noi vrem sa-l aflam. Cum a fost posibil ca oameni nevinovati sa fie gazati si batuti la un protest pasnic impotriva Guvernului? Cum a fost posibil ca o criza anuntata si cu semnale avute cu mai mult de un an in urma sa fie gestionata atat de prost si astazi o industrie intreaga sa fie pusa pe butuci si oameni sa ajunga sa fie disperati”, a adaugat Raluca Turcan.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: