Dragnea recurge la un nou tertip, inainte de alegeri, pentru a scapa de JUDECATA. Il asteapta zece ani de inchisoare

politica

Liviu Dragnea merge astazi in instanta pentru a incerca oprirea judecarii dosarului in care apare numele sau, anunta Digi24. Presedintele social-democratilor a fost trimis in judecata pentru instigare la abuz in serviciu, in calitate de presedinte al CJ Teleorman. Dosarul vizeaza angajarea la Directia de asistenta sociala din judet a mai multor persoane care, in realitate, lucrau la organizatia judeteana a PSD.

Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman (DGASPC), sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (43 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat nicio zi pe la birou in toti anii in care au fost angajatele Directiei, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

In acelasi dosar, au fost trimise in judecata si alte persoane, printre care si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Daca va fi gasit vinovat de acuzatiile care i se aduc, Dragnea risca pana la 10 ani de inchisoare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: