Dragnea, represalii si in PSD. Surse: Gabriela Firea va ramane fara sprijin politic, Cliseru este data afara de PSD

politica

Potrivit unor surse din interiorul PSD, citate de Realitatea TV, Liviu Dragnea ar fi incercat sa manipuleze informatiile legate de interventia jandarmilor impotriva protestatarilor, pe 10 august. Nemultumit ca nu a avut succes, el vrea sa o demita pe Speranta Cliseru, prefectul Capitalei, si sa o lase fara sprijin politic pe Gabriela Firea.

Potrivit acestui scenariu, primarul general Gabriela Firea ar fi avut sarcina de a o convinge pe Speranta Cliseru sa minta in privinta ordinului dat pentru interventia Jandarmeriei. Cum prefectul Capitalei nu a fost de acord, atat Cliseru, cand si Gabriela Firea vor suporta consecintele: prima ar urma sa piarda functia de prefect, iar Firea sa ramana fara sprijin politic.

Inca de duminica, mai multe surse din PSD au declarat ca Gabriela Firea ar fi lipsit de la nunta lui Valentin Dragnea tocmai pentru ca a fost nemultumita de faptul ca interventia excesiva a jandarmilor din 10 august ar urma sa fie pusa in seama Sperantei Cliseru, prefectul Capitalei, unul din apropiatii sai.

Editorialistul Ion M. Ionita a declarat, in direct la Realitatea TV, ca scenarul, chiar daca nu este confirmat oficial, pare credibil, pentru ca Liviu Dragnea are de ce sa fie ingirjorat de influenta pe care tabara „Firea-Pandele-Negoita” ar avea-o in PSD.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: