Dragnea a reusit sa arunce in aer relatiile Romaniei cu lumea araba. Ambasadorul palestinian in Romania a fost rechemat la Ramallah

news

Ambasadorul Palestinei in Romania, Fuad Kokaly, a fost rechemat miercuri dimineata la Ramallah pentru consultari, informeaza ambasada statului Palestina in Romania.

Ambasadorul Fuad Kokaly va parasi Romania chiar in aceasta seara.

Decizia vine in contextul in care Romania, Cehia si Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Autoritatea Palestiniana a condamnat, sambata, pozitia adoptata de cele trei state.

Conducerea palestiniana din Cisiordania ocupata a anuntat miercuri ca-si recheama ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene – intre care si Romania – care au trimis reprezentanti la ceremonia israeliano-americana de deschiderea a Ambasadei Statelor Unite la ierusalim, relateaza AFP.

Cele patru tari vizate sunt Austria, Ungaria, Cehia si Romania, a anuntat Ministerul de Externe al Autoritatii Palestiniene.

Forte israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanti palestinieni si au ranit alti aproximativ 2.500, de-a lungul frontierei dintre Fasia Gaza.

Aceste proteste au avut loc in ziua inaugurarii la Ierusalim a Ambasadei Statelor Unite in Israel.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: