Dragnea a reusit sa il sperie cu ceva si pe Stanescu. Ministrul Dezvoltarii a demisionat brusc, desi a refuzat-o recent pe Dancila

politica

Vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale, a anuntat luni dupa-amiaza ca a demisionat din Guvernul Romaniei.

Demisia lui Paul Stanescu a venit dupa ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus sapamana trecuta ca ii asteapta demisia de onoare. Gestul sau a venit la o ora dupa ce s-a incheiat sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Premierul Viorica Dancila a declarat luni, dupa sedinta conducerii PSD, ca i-a solicitat lui Paul Stanescu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, sa demisioneze, insa acesta a refuzat. „Am discutat despre demisie cu domnul Paul Stanescu. Nu a vrut sa-si dea demisia”, a spus premierul

Declaratia integrala:

„In contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politica, va aduc la cunostinta ca astazi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din functia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice. Aceasta a fost inregistrata la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o si o repet: sunt un om de onoare, responsabil si implicat, nu am urmarit niciun interes personal si nu m-am agatat niciodata de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau sa spun ca l-am acceptat cu greu, la insistentele conducerii partidului, dar, atat timp cat am ocupat aceasta functie, am facut tot ce mi-a stat in putinta pentru a-mi exercita atributiile la minister cu responsabilitate si implicare, in asa fel incat nimeni sa nu aiba ce sa-mi reproseze!

Am fost in permanenta orientat catre obiective cu impact la nivelul populatiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru si ministru al dezvoltarii, a fost reprezentata de investitiile in infrastructura de sanatate, educatie, locuire, apa si canalizare!

Cred, in continuare, ca tara are nevoie de unitate si de guvernare responsabila, le multumesc tuturor celor care au avut incredere in mine si m-au sprijinit, precum si colegilor din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, alaturi de care am facut o echipa extraordinara!”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: