Dragnea a reusit sa paralizeze justitia. Judecatoarea Camelia Bogdan confirma: „Nu am avut o instanta sa ne judece termenele”

news

Judecatoarea Camelia Bogdan a declarat, marti, ca nu mai exista sistem de drept in Romania, amintind ca luni s-a prezentat la instanta suprema, unde avea termen in procesul cu Inspectia Judiciara, insa cauza a fost trimisa la repartizare aleatorie. Jurnalistul Mircea Marian considera ca aceasta declaratie arata Dragnea a reusit sa paralizeze institutiile din justitie.

„Judecatoarea Camelia Bogdan: ‘Noi, practic, nu mai avem sistem de drept in Romania’. Da, exact aceasta a fost intentia infractorilor: haos la Curtea Suprema, generat de o legislatie confuza cu rea-intentie.
Btw, Iohannis a respins propunerea lui Tudorel Toader pentru sefia DNA din 21 noiembrie, iar ministrul Justitiei nu are nici o graba sa faca alta propunere. DNA nu mai are conducere din vara, oamenii buni vor sa plece, institutia e moarta. Haos. Asta vrea Dragnea, pentru ca sistemul sa fie paralizat”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

„Noi, practic, nu mai avem sistem de drept in Romania, ieri la Inalta Curte cauza mea s-a trimis la repartizarea aleatorie. (…) Eu daca voi pierde, nu am cum sa pierd la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar, prin absurd, daca as pierde si orice justitiabil care ar fi in situatia mea ar pierde are deschisa procedura la CEDO, deoarece nu suntem judecati de instante prevazute de lege. Ieri, la respectivul termen, m-am prezentat si nu am avut o instanta sa ne judece termenele. Situatia este foarte grava pentru statul de drept”, a declarat Camelia Bogdan, marti, inainte de ceremonia prin care i s-a decernat Premiului Ion Ratiu pentru Democratie oferit de Centrul Ratiu pentru Democratie si de fundatia caritabila a familiei Ratiu.

Ea a spus ca va face toate demersurile legale ca sa-si caute dreptatea si sa lupte in continuare sa-si dovedeasca nevinovatia. „Practic, am intrat in locul unui coleg, i-am solutionat cauza, am fost desemnata prin hotararea colegiului de conducere, am aplicat standardele CEDO, nu am tergiversat cauzele, nu aveam niciun motiv sa mi se fi aplicat vreo sanctiune”, a afirmat Camelia Bogdan.

Judecatoarea s-a aratat onorata de premierea sa. „Primesc acest premiu Ion Ratiu pentru Democratie ce-mi va permite sa studiez la Institutul Woodrow Wilson din Washington, imi continui activitatea de cercetare in domeniul recuperarii produsului infractiunii. (…) Sunt foarte onorata, pentru mine inseamna incununarea activitatilor de cercetare in domeniul recuperarii produsului infractiunii si demonstrez ca nu doar in calitate de judecator te poti dedica luptei anticoruptie, ci in calitatea mea de specialist al dreptului, de cercetator (…) mi se va decerna o bursa ce-mi va permite sa stau pentru o perioada de trei luni la Washington, sa cunosc care sunt activitatile Centrului Woodrow Wilson, voi avea posibilitatea sa particip la prelegeri, sa cunosc personalitati care au aceleasi interese ca si mine in prezervarea valorilor democratiei”, a adaugat Camelia Bogdan.

Conform organizatorilor, Premiul Ion Ratiu pentru Democratie aduce vizibilitate si recunoastere internationala ideilor si realizarilor activistilor pentru democratie din intreaga lume.

Bursa Ion Ratiu pentru Democratie ofera laureatilor posibilitatea de a ramane intre o luna si trei luni la Woodrow Wilson Center, avand la dispozitie un stipendiu lunar de 5.000 de dolari. Pe intreaga durata a grantului bursierii trebuie sa ramana in rezidenta la Wilson Center, in Washington, releva sursa citata.

Mai mult despre: ,

Comentarii: