Categories: politica

Dragnea ridica Orientul Mijlociu impotriva Romaniei. Solicitare care va inflama statele arabe

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca doreste ca ambasada Romaniei un Israel sa fie mutata de la Tel Aviv la Ierusalim. O decizie similara deja adoptata de presedintele Donald Trump a declansat un val de violente impotriva reprezentantelor SUA din Orientul Mijlociu.

„Eu cred ca Romania ar trebui sa se gandeasca serios sa mute ambasada Romaniei din Israel in Ierusalim. Ar trebui sa ne gandim foarte serios. Sunt si chestiuni practice, toate institutiile centrale ale Israelului sunt in Ierusalim si ambasadorii si personalul ambasadei face (fac, n.red.) naveta din Tel Aviv la Ierusalim. Cred ca ar trebui sa ne gandim serios ca ambasada Romaniei din Israel sa fie mutata la Ierusalim”, a declarat Dragnea, in Parlament.

Decizia lui Donald Trump, de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului, a generat un cor de condamnari. Cum rareori s-a mai intamplat in istorie, Occidentul, Rusia si lumea araba au condamnat la unison decizia ca fiind iresponsabila si daunatoare procesului de pace, anuntau Stirile Pro Tv imediat dupa decizia lui Trump. Proteste violente au izbucnit in orasele palestiniene, iar gruparea islamista Hamas a facut apel la o noua Intifada.

Uniunea Europeana s-a declarat serios ingrijorata de decizia presedintelui american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului, afirmand ca aceasta hotarare poate avea consecinte pentru perspectivele de pace, transmite Reuters.

”Aspiratiile ambelor parti (israeliana si palestiniana, n.r.) trebuie sa fie indeplinite si trebuie sa fie gasita prin negocieri o cale de solutionare a statutului Ierusalimului ca viitoare capitala a celor doua state”, a subliniat sefa diplomatiei UE, Federica Mogherini.

Congresul american a votat inca din 1995, in mandatul lui Bill Clinton, mutarea ambasadei la Ierusalim. Insa de atunci, toti presedintii americani amana la fiecare 6 luni aplicarea legii.

Premierul israelian Netanyahu nu si-a ascuns satisfactia: ”Este o zi istorica. Ierusalimul este capitala poporului evreu de 3.000 de ani.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

O oră ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

9 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

9 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

9 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

9 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

6 ore ago