Dragnea s-a deplasat de urgenta la sediul Guvernului, dupa ce Grindeanu s-a intalnit cu Klaus Iohannis

politica

Dragnea a ajuns de urgenta la sediu Guvernului, dupa ce premierul Grindeanu s-a intalnit cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Este prima data, dupa ce guvernul a fost investit de Presedintie, cand Liviu Dragnea merge la Palatul Victoria.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul intalnirii avute cu premierul Sorin Grindeanu si ministrul de Finante, Viorel Stefan, ca a solicitat si a primit informatii ”despre cum se vede la nivel de Guvern constructia bugetului pe 2017”.

El a precizat ca doreste un buget „sustenabil, solid”, cu un deficit sub 3% si cu 2% din PIB alocat pentru Aparare.

„Avem promisiuni ca aceste lucruri vor fi realizate. (…) Important e sa avem un buget care tine cont de toate aceste conditionalitati”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Seful statului a subliniat ca este obligatoriu ca deficitul bugetar sa se incadreze in 3%.

„Nu va fi deloc usor de construit un buget pe masurile care au fost deja aprobate si cu incadrarea intr-un deficit de 3%, dar el este obligatoriu. (…) Asta este o chestiune care apartine Guvernului, care va veni cu solutii. (…) Asta este problema Guvernului si a Parlamentului sa vina cu un buget care este sustenabil si se incadreaza in aceasta cerinta”, a aratat Iohannis.

Presedintele a precizat ca intalnirea cu membrii Cabinetului a fost una aplicata, in care a fost analizat efectul primelor masuri luate de Guvern.

„Am solicitat si am primit informatii despre cum se vede la nivel de Guvern constructia bugetului pentru 2017”, a spus el.

Klaus Iohannis a aratat ca a convocat intalnirea cu membrii Guvernului deoarece existau ingrijorari cu privire la constructia bugetului.

„Exact din acest motiv am convocat aceasta discutie si cred ca este foarte bine ca am avut aceasta intalnire pentru a vedea cum se percepe si intr-o parte si in alta”, a precizat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: