Dragnea s-a facut de ras la Bruxelles. Presedintele Comisiei Europene ia peste picior declaratiile sefului PSD: „Am luat cunostinta ca am fost dezinformat, dar vreau sa va spun ca sunt bine informat”

politica

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a luat peste picior declaratiile lui Liviu Dragnea, potrivit carora Comisia Europeana a fost „dezinformata” in legatura cu legile justitiei.

„Voi raspunde simplu: statul de drept a facut progrese remarcabile in Romania si e intr-un stadiu acceptabil. Nu vom accepta ca Romania sa faca pasi inapoi pe acest drum. Trebuie sa fie un proces ireversibil.

Am luat cunostinta ca am fost dezinformat, dar vreau sa va spun ca sunt bine informat in ce priveste deciziile legate de statul de drept. Sistemul judiciar din Romania funcitoneaza si nu putem spune acum acelasi lucru despre toate statele membre”, a declarat, miercuri, Juncker.

„Daca legile Justitiei raman asa cum au fost votate de Parlament, discutiile despre MCV si aderarea la Schengen se vor pune in alti termeni. Asteptam deciziile CCR. Daca totul decurge cum trebuie trebuie sa asiguram Romaniei locul lor in spatiul Schengen. Romanii nu trebuie tratati ca cetateni de mana a doua, Romania si romanii sunt in centrul UE”, a mai spus presedintele Comisiei Europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: