Dragnea s-a intors pus pe SCANDAL din vacanta braziliana. Acuza guvernul de „DISPRET” si ameninta cu motiunea de cenzura

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca Guvernul Ciolos a adoptat o hotarare prin care veteranii de razboi si militarii care au luptat in teatrele de operatii au ramas fara drepturile prevazute in Codul fiscal, iar acest lucru este, in opinia liderului social-democrat, o dovada de „dispret” fata de romani pe care, daca actualul Executiv nu si-o va cenzura, o face face PSD, prin motiune.

„Ii cer, de aceea, premierului Ciolos ca, urgent, sa anuleze efectele acestei noi si uluitoare dovezi de dispret la adresa romanilor. Romania este o tara care isi cinsteste eroii, inca mai este asa ceva. Daca acest Guvern nu va sti sa-si cenzureze macar acest dispret, il va cenzura PSD prin motiune”, a afirmat Dragnea, intr-o declaratie de presa remisa AGERPRES.

Potrivit acestuia, cei care s-au sacrificat pentru Romania, luptand in Al Doilea Razboi Mondial sau in razboaiele din Afganistan, Bosnia sau Irak, dar si persoanele cu handicap sunt somati de administratiile financiare sa plateasca impozite de care fusesera scutiti prin Codul fiscal.

„Anterior, Guvernul Ciolos impozitase si pensiile veteranilor, ceea ce i-a adus pe acestia in situatia de a returna sume de bani din pensie. Incercarea reprezentantilor veteranilor de a se consulta cu premierul sau cu alti responsabili guvernamentali a esuat. Pur si simplu, n-a vrut nimeni sa stea de vorba cu ei. Ii transmit lui Dacian Ciolos ca, daca astazi este premierul Romaniei, aceasta se datoreaza in primul rand celor care au luptat, cu riscul vietii, pentru tara lor. Nu sunt patetic. Respectul pe care il datoram lor nu se masoara in bani; cu toate acestea, drepturile pe care statul le acorda sunt atat de putine”, a completat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: