Dragnea s-a sucit, nu mai vrea sa fie in fruntea comisiei de ancheta a lui Kovesi. Surprinzator, pe cine planuia sa lase in locul lui

politica

Liviu Dragnea susutine din nou ca este  dezamagit de deciziile parlamentarilor PSD din Comisia juridica, in ceea ce priveste amendamentele de gratiere, sustinand ca PSD a ajuns sa ii faca mendrele lui Traian Basescu.

Presedintele PSD s-a declarat surprins de „alianta” lui Traian Basescu. „Normal ca m-a surprins, dar in acelasi timp m-a si dezamagit. PSD a ajuns sa ii faca mendrele lui Basescu si apoi sa iasa oamenii in strada sa ne injure pe noi pentru Basescu”, a subliniat Dragnea, la Romania TV.

Liviu Dragnea a vorbit si despre Comisia parlamentara de ancheta pentru fraudarea alegerilor din 2009, facand referire si la cine s-a gandit ca ar fi putut sa o conduca, dar ca a renuntat la persoana respectiva.

Intrebat daca s-a gandit la o personalitate politica care ar putea conduce o asemenea ancheta, liderul PSD a precizat ca: „Ma gandisem, dar se pare ca ma gandisem gresit”, facand aluzie la Serban Nicolae.

Realizatorii Romania TV au incercat sa afle daca presedintele PSD a facut referire la Serban Nicolae, insa Liviu Dragnea insistat si a precizat din nou doar ca „ma gandisem la cineva, dar se pare ca ma gandisem gresit”, evitand sa ofere un nume.

Liviu Dragnea a precizat faptul ca este foarte posibil sa prefere sa ramana presedintele Camerei, sa mearga in fata Comisiei sa vorbeasca despre alegerile 2009, si nu sa preia sefia Comisiei parlamentare de ancheta.

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD si ALDE) si 3 voturi „impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu-Tit Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea. Ca urmare, cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

In cele din urma, gratierea pedepselor pentru mita si trafic de influenta a fost respinsa, joi, in Comisia juridica a Senatului, dupa ce PNL si USR au cerut reluarea votului dat miercuri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: