Dragnea s-a ales cu o noua plangere penala la Parchetul General: „Acuzatia este de abuz in serviciu. Aceste lucruri trebuie sa se opreasca”

politica

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor Dan Vilceanu a afirmat miercuri, la iesirea de la Parchetul General, ca a depus o plangere penala pe numele presedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru refuzul convocarii unei sesiuni extraordinare in care se dorea discutarea evenimentelor din 10 august si criza determinata de pesta porcina.

„Am decis depunerea unei plangeri penale impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, domnul Liviu Dragnea, acuzatia fiind de abuz in serviciu, pentru ca trebuie sa oprim abuzul care se intampla in Camera Deputatilor, si se intampla foarte frecvent. (…) Aceste lucruri trebuie sa se opreasca. Camera Deputatilor este o institutie care face legi si este culmea si cred ca este incredibil pentru cetateni sa stie ca exact presedintele acestei institutii nu respecta legea. 113 deputati au solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare pentru discutarea unor subiecte urgente pentru Romania. Este vorba despre evenimentele care au avut loc in 10 august si situatia creata de pesta porcina. Pentru ca domnului Dragnea si PSD-ului nu le-au convenit aceste subiecte, pur si simplu domnul Dragnea a refuzat convocarea acestei sesiuni extraordinare, desi toata procedura legala fusese indeplinita si cei 113-114 deputati solicitasera, conform legii si regulamentelor, aceasta sesiune extraordinara, formalitatea de a convoca Camera in sesiune extraordinara fiind atributul presedintelui”, a explicat Dan Vilceanu, citat de Agerpres.

Intrebat care este legea incalcata prin refuzul de a convoca sesiunea extraordinara, Vilceanu a precizat ca este vorba de Statutul senatorilor si deputatilor, dar si Constitutia.

„Legea este in primul rand Statutul senatorilor si deputatilor, care prevede ca regulamentul este obligatoriu sa fie respectat de catre senatori si deputati. Si, bineinteles, Constitutia, la articolul 66, Regulamentul, care este un act infraconstitutional, mai multe acte normative au fost incalcate”, a aratat Vilceanu.

El a adaugat ca plangerea este semnata si de liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Raluca Turcan.

Pe 20 august, Dan Vilceanu afirma ca atat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, cat si deputatul Carmen Mihalcescu, care i-a preluat atributiile lui Dragnea pentru o zi, sunt pasibili de abuz in serviciu pentru ca nu au convocat sesiune parlamentara extraordinara in perioada 20 – 24 august, la solicitarea deputatilor Opozitiei.

Vilceanu explica atunci ca, avand in vedere ca solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare a fost depusa in 14 august, plangerea ii va viza atat pe Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, cat si pe Carmen Mihalcescu, care a preluat atributiile de presedinte al acestui for pentru ziua de 20 august.

Tot atunci, vicepresedintele Camerei Deputatilor Carmen Mihalcescu considera ca solicitarea PNL, USR si PMP de convocare a unei sesiuni extraordinare in perioada 20 – 24 august nu intruneste toate prevederile legale si regulamentare.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: