Dragnea s-a dat prosteste de gol, scenariul „asasinatului” i-a fost scris de consilierii straini: „Este o traducere proasta din engleza”

analize

Dan Alexe, scriitor si jurnalist stabilit la Bruxelles, a sesizat un aspect definitoriu din declaratiile sustinute de Liviu Dragnea la Antena 3 privind presupusa tentativa de asasinare la adresa sa. „Scenariul lui Dragnea este o traducere proasta din engleza”, explica Alexe.

Iata argumentele lui Alexe:

„Deductie elementara: scenariul lui Dragnea este o traducere proasta din engleza.

‘Eram intr-un restaurant, s-au oprit la cativa metri de mine, unul dintre ei a facut semn cu mana, unul a raspuns la telefon, apoi a inchis telefonul, au plecat de acolo. La cateva seri, era 11.00 – 12.00 noaptea, eram pe o straduta, au venit doua masini si au incercat sa ma blocheze si am reusit sa ii pierd’, a spus Dragnea. (Adica: — I managed to lose them.)

‘Am reusit sa ii pierd’! (I was able to lose them.) Doar in engleza se foloseste verbul „to lose” in sensul de a scapa de cineva care te urmareste. „I-am pierdut” e o traducere proasta din engleza: „I lost them”. In romana, de fapt ei te-au pierdut pe tine, pentru ca ei te urmareau si te-au pierdut. In romana ar fi doar: — Am reusit sa scap de ei.

Dragnea nu stie engleza, generatia lui de fapt nu cunoaste engleza si nu i-ar fi venit natural sa spuna, in romana lui simpla: ‘i-am pierdut’/ ‘I lost them’. Dragnea a invatat pe de rost ceva tradus mecanic din textul unui consilier care a scris scenariul in engleza”, a scris Alexe pe Facebook.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, referitor la tentativa de asasinat despre care a vorbit, ca cei patru suspecti l-au oprit in trafic, pe Bulevardul 13 Septembrie, cu doua masini fara numere de inmatriculare, sustinand ca nu a sesizat nicio institutie a statului.

„Cam imediat, la cateva zile dupa castigarea alegerilor am inceput sa primesc amenintari prin tot felul de mijloace si erau pline de violenta. Aceste amenintari scrise, destul de voalate la inceput, de la amenintari fizice, apoi la amenintari cu moartea. Cred ca erau conturi, adrese false. Cam pe tot ce aveam . Dupa care au inceput sa devina descriptive. Cum o sa fiu eu ucis, ce va pati familia mea, apropiatii mei. Ideea era ca eu trebuia sa dispar pur si simplu. Nu am dat importanta prea mare, am zi ca e furia pierderii alegerilor, numai ca in luna martie aceasta presiune a inceput sa creasca si s-o simt din ce in ce mai agresiv. Observam ca sunt privit cu o anumita insistenta, ca sunt filat, urmarit. Aproape de fiecare data eram urmarit de o masina. Cu timpul am inceput sa observ indivizi care ma priveau cu insistenta care faceau tot posibilul sa se asigure ca eu ii vad. Tot timpul erau alti indivizi, faceau gesturi, treceau degetul pe langa gat, din luna aprilie. I-am atras atentia prietenei mele, Irina, a observat ca era si ea urmarita. Era clar ca se facea o presiune asupra mea”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune ca lucrurile s-au agravat in prima parte a lunii aprilie, anul trecut, atunci cand a fost blocat in trafic.

„Eram intr-un restaurant, s-au oprit la cativa metri de mine, unul dintre ei a facut semn cu mana, unul a raspuns la telefon, apoi a inchis telefonul, au plecat de acolo apoi. La cateva seri, era 11.00, 12.00 noaptea eram pe o straduta pe 13 septembrie, au venit doua masini si au incercat sa ma blocheze si am reusit sa ii pierd”, a mai spus Dragnea.

Dragnea recunoaste ca nu a sesizat institutiile statului, deoarece nu are incredere. Sustine insa ca a primit informatii despre cei patru de la un prieten strain, care stia ca acestia au misiunea de a-l asasina. Aceeasi sursa i-a spus si persoana care a comandat actiunea, Liviu Dragnea afirmand ca acesta nu este Soros, asa cum s-a interpretat din declaratiile anterioare.

„M-am gandit daca sa vorbesc cu institutii ale statului atunci, ma gandesc si acum, ca puteam sa ma adresez unora care nu erau straini de asta. Am vorbit pentru ca mie nu mi-e teama nici de moarte, nici de altceva, dar acum sunt amenintari impotriva copilului meu. Ca sa nu existe nicio confuzie, chiar daca am o parere foarte proasta despre acest om (n.r, Soros), nu cred ca are o implicare in aceasta chestiune. (…) Un prieten strain mi-a spus ca acei patru indivizi au avut aceasta misiune, iar cele doua masini nu aveau numere de inmatriculare. Nu vreau sa il implic mai mult, atata timp cat nu am facut nicio sesizare. Important este ca de atunci nu s-a mai intamplat asa ceva. Am inclusiv in perioada asta o masina care merge dupa mine. Dupa Irina merge o masina, a fost la tara, chiar a mers in satul respectiv. Eu nu am facut aceste afirmatii ca sa cer opiniei publice sa ma creada. Eu am fost intrebat si am dat raspuns. Eu nu merg in instanta, nu fac o sesizare cuiva. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru ca mi-ar fi pus aceleasi intrebari”, a afirmat liderul PSD.

Intrebat de ce nu a sesizat institutiile statului cu privire la amenintare, Dragnea a raspuns: „Pentru ca nu am avut incredere (sa sesizez – n.r.). Eu am facut o plangere penala domnului Mircea Marian, care incita sa vina lumea la mine acasa. Nici pana in ziua de azi nu am primit nimic. Si aceea am facut-o cred ca in februarie. Si atunci de ce sa mai fac una? Sa inaintez la Parchet o cerere si Parchetul sa nu faca nimic. Nu am primit nimic de la Parchet, nici pana in ziua de azi, domnule s-a facut vreo cercetare”.

Liderul PSD sustine ca nu isi plateste firma de protectie privata, deoarece nu are bani, iar de serviciile SPP a refuzat sa beneficieze din cauza directorului institutiei, Lucian Pahontu, pe care l-a acuzat de implicare politica.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: