Dragnea s-a impacat cu statul paralel. Oprea confirma intalnirea cu seful PSD si anunta alianta cu PSD

politica

Presedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, a confirmat, vineri, ca s-a intalnit cu Liviu Dragnea. In urma cu sase luni, Dragnea il acuza pe Oprea ca face parte din statul paralel.

Intrebat de presa in legatura cu informatiile potrivit carora ar fi avut recent o intalnire cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, el afirmand ca a discutat cu mai multi lideri politici.

„M-am intalnit cu mai multi lideri politici, stiti foarte bine ca am avut o alianta cu PSD, Alianta de centru-stanga, care exista si acum la tribunal. Noi suntem pregatiti, ca partid de centru-stanga, sa mergem singuri in alegeri, avem electoratul nostru, suntem pregatiti sa mergem la europarlamentare, la prezidentiale sa sprijinim pe candidatul cel mai bun pentru Romania, mai ales in Anul Centenarului, mergem la locale si apoi sa intram in Parlament. Nu excludem eventuale aliante politice”, a precizat Oprea.

In luna martie, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Oprea ca face parte din statul paralel si ca a incercat sa provoace schimbari in PSD.

„Domnul Oprea a spus ca m-a ajutat pe mine sa devin presedintele interimar al partidului in 2015. Imi pare rau ca s-a dus pe subiectul asta. Trebuie sa spun ce s-a intamplat atunci. (…) Eu imi dadusem demisia din functie, era luni dupa-amiaza, peste doua zile, miercuri, urma Comitetul executiv in care membrii Cex-ului trebuia sa aleaga presedintele interimar. Si domnul Oprea mi-a zis: «am inteles de la statul de drept ca Zgonea trebuie sa fie numarul unu la partid si tu numarul doi, eu cu tine o sa conducem si Zgonea o sa fie asa». I-am spus: «Gabi, nu stiu ce ai inteles tu, dar eu miercuri voi candida si cred ca voi fi ales presedinte interimar al PSD». «Pai nu se poate, eu nu am inteles asta». Si pune mana pe telefon si suna la statul de drept. Nu stiu ce ii spunea cel cu care vorbea, dar el ii spune «Liviu nu stie nimic din ce mi-ati spus voi mie, adica el candideaza si zice ca va si castiga». Eu vin cu el la voi. Si eu zic: «stai putin, eu nu merg nicaieri, mi-ai zis ca vrei sa vorbim, am vorbit, ti-am zis ca o sa candidez, cred ca o sa castig, nu stiu ce ai vorbit, cu cine ai vorbit». Mi-a zis ca a vorbit cu Coldea la telefon”.

El a sustinut ca seara era cu cativa prieteni si a fost sunat insistent de Gabriel Oprea, pentru a se intalni cu el, astfel ca a mers la un restaurant din Piata Amzei. In separeu erau domnul Oprea si domnul Zgonea. Ulterior a venit si Marian Oprisan. Mi-a zis ca a vorbit la statul de drept si «se accepta ca tu sa fii presedinte interimar si Zgonea numarului doi». I-am zis: «Nu stiu ce ai vorbit si cu cine, nu mai vreau sa discutam subiectul asta. Partidul va hotari miercuri». Asta a fost discutia despre aceasta speta ridicata de domnul Oprea in spatiul public”, a spus Liviu Dragnea.

„Habar n-am daca la celalalt capat al firului era domnul Coldea. Asta spunea domnul Oprea. Nu cred ca minte, e totusi un ofiter de onoare.”, a mai sustinut Dragnea.

El a mai sustinut ca l-au „durut” desele intalniri pe care Gabriel Oprea le-a avut cu colegi ai sai din PSD „care faceau mult zgomot inainte de congres, in special Codrin Stefanescu”. „La aceste intalniri se spune ca se discuta despre cum se se faca, sa se desfaca in partid”, a mai spus liderul PSD.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: