Dragnea s-a inverzit de furie. Mesaje internationale de apreciere a activitatii unei institutii conduse de marele sau dusman

politica

Reprezentanti ai ONU in zone de conflict extrem de fierbinti din intreaga lume au tinut sa isi manifeste aprecierea fata de activitatea ofiterilor SPP din Romania care ii protejeaza. SPP se afla sub tirul lui Liviu Dragnea de peste un an, seful PSD acuzand acest serviciu de „politie politica”.

Reprezentanti de la Natiunile Unite si NATO au vorbit pentru Digi24 despre cum le-au castigat increderea si respectul ofiterii de protectie si paza din Romania.

Afghanistan, Sudan, Sudanul de Sud, Siria, Republica Centrafricana, Libia. Numele acestor tari este similar cu razboiul. Scurtele momente de liniste din aceste zone sunt intretinute de reprezentantii Natiunilor Unite, responsabili cu negocierile intre partile aflate in conflict. Iar cei care apara pacea sunt, la randul lor, protejati de romani.

„Ma numesc Ghassan Salame si sunt reprezentantul special al Secretarului General ONU, in Libia. Vreau sa va spun ceva despre Serviciul Roman de Protectie (n.r. SPP), care lucreaza cu noi. Pe scurt, nu as putea trai fara ei. Sunt prietenosi, discreti, eficienti, profesionisti si generosi, generosi cu timpul, atentia si ajutorul lor. Realmente stiu ca pentru a supravietui in situatii dificile, oameni ca mine nu ar putea trai sau supravietui fara ei”, spune Ghassan Salame, reprezentant ONU in Libiu.

„Ma bucur ca am ocazia sa felicit Serviciul de Protectie si Paza la aniversarea de 28 de ani. Din 2005, echipele romanesti de protectie si-au pus serviciile profesioniste la dispozitia diplomatilor Natiunilor Unite si oficialilor importanti din Afghanistan. Apreciez sincer si respect profesionalismul, discretia si daruirea lor”, adaugat Tadamichi Yamamoto, reprezentant ONU in Afghanistan.

Sa fii membru NATO inseamna sa lucrezi cu ceilalti si sa faci asta la fel de bine sau chiar mai bine decat ei. Munca profesionistilor romani este recunoscuta si de aliati.

„Recunoastem eforturile uriase ale Romaniei pentru a aduce stabilitate si securitate pentru flancul sud-estic al Aliantei. Conform misiunii sale, Serviciul de Protectie si Paza este un factor important. Centrul de Contracarare a Dispozitivelor Explozive Improvizate crede ca experienta si profesionalismul PGS poate oferi o sustinere valoroasa acestei discipline si de aceea vrem sa construim mai departe si sa crestem cooperarea intre institutiile noastre”, a spus col. Stephen L.W. Kavanaugh directorul adjunct al Centrului de Excelenta al NATO pentru Contracararea Dispozitivelor Explozive Improvizate de la Madrid, Spania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: