Dragnea s-a laudat in fata lui Gadea ca lui Iohannis i-a fost frica de amenintarile sale: „Asta a fost motivul principal”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la Antena 3 ca singurul motiv pentru care presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din functie a sefei DNA a fost frica de suspendare. Dragnea spune ca a inteles ca presedintele nu voia sa faca asta, dar are un singur obiectiv, si anume al doilea mandat, iar pentru asta are nevoie in continuare de imunitate, „sa nu raspunda pentru niste fapte pe care pana la urma trebuie sa raspunda”.

„Eu cred ca asta a fost motivul principal pentru care semnat decretul de revocare (teama de suspendare – n.r.). Cat a stat, 31 sau 32 de zile, din cate intelesesem, nu avea de gand sa semneze decretul de revocare. Nu avea niciun fel de rezerva in a dispretui o decizie a CCR si Constitutia, in general, ci doar teama suspendarii pentru ca nu are decat un singur obiectiv, si anume un al doilea mandat, pentru a cauta o perioada protectie, pentru a avea in continuare imunitate, sa nu raspunda pentru niste fapte pentru care pana la urma trebuie sa raspunda”, a sustinut Liviu Dragnea.

El a spus ca „presa cu epoleti” nu poate sa vorbeasca despre acest subiect si a reiterat ca presedintele trebuie sa dea inapoi statului sute de mii de euro pentru casa obtinuta ilegal.

„Bineinteles, toata presa cu epoleti nu are voie sa abordeze acest subiect tabu, si anume acel dosar in care se reclama faptul ca a obtinut casa intr-un mod ilegal, prin fals, fals dovedit de instanta. De asemenea, la cateva sute de mii de euro pe care trebuie sa le dea inapoi statului roman si refuza lucrul asta si spera sa aiba in continuare imunitate si protectie si din multimea de ani de Cotroceni sa dea lectii de morala, de legislatie si sa vorbeasca despre penali”, a mai spus Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, ca decizia sa de revocare a Laurei Codruta Kovesi, anuntata de catre purtatorul sau de cuvant, trebuie inteleasa drept „un pas spre respectarea Constitutiei si a statului de drept”. El a afirmat ca nu si-a schimbat opinia despre activitatea DNA si a Laurei Codruta Kovesi, care au facut o treaba foarte buna, ce trebuie apreciata. „Daca cineva se bucura ca lupta anticoruptie inceteaza sau incetineste, nici vorba, lupta anticoruptie merge mai departe cu toata forta”, a declarat sedul statului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: