„Dragnea sa vina sa-si sustina proiectul de lege”/ „Nu are cum”. Dialog fabulos in Parlament la Legea lui Dragnea

politica

Comisia de buget a Camerei Deputatilor a dat, marti, raport de admitere asupra proiectului de lege initiat de Liviu Dragnea, care prevede unele facilitati in domeniul TVA, printre care reducerea TVA de la 9 la 5% pentru ingrasaminte, fertilizatori naturali si seminte utilizate in agricultura. Un parlamentar din Opozitie a cerut, ironic, ca Liviu Dragnea sa vina sa-si sustina proiectul.

„Sa vina sa-si sustina proiectul de lege”, a spus ironic deputatul din Opozitie.

„Nu are cum”, a raspuns acru un parlamentar PSD.

Proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea, care prevede aplicarea unor facilitati fiscale in ceea ce priveste TVA pentru micii intreprinzatori a primit raport favorabil din partea Comisiei de buget, finante si banci a Camerei Deputatilor cu amendamentele respinse si admise de aceasta, existand o abtinere din partea deputatului USR Cosette Chichirau.

Proiectul de lege a fost asumat de toata Comisia de buget, finante si banci, cu exceptia deputatului USR Cosette Chichirau.

Astfel, initiativa legislativa prevede reducerea TVA de la 9 la 5% pentru „ingrasaminte, fertilizatori naturali si pesticide utilizate in agricultura, seminte si alte produse destinate insamantarii sau plantarii, precum si pentru prestarile de servicii de tipul celor specifice utilizate in sectorul agricol, prevazute prin ordin comun al ministrului Finantelor Publice si ministrului Agriculturii”.

Aceasta reducere a TVA urmeaza sa fie aplicata incepand cu 1 ianuarie 2020.

Initiativa legislativa apartine fostului presedinte al Camerei Deputatilor Liviu Dragnea.

Senatul a adoptat initiativa pe 20 iunie 2017.

Camera Deputatilor urmeaza sa voteze raportul de admitere al Comisiei de buget, in calitate de for decizional.

 

Mai mult despre:

Comentarii: