Dragnea saliveaza cu gandul la raportul Inspectiei Judiciare privind DNA. Noi declaratii, isi anunta planurile privind legile justitiei

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, anunta ca saptamana viitoare va decide calea pe care o vor apuca legile justitiei pentru a fi aprobate. El a facut referiri si la raportul Inspectiei Judiciare privind DNA.

”Am citit azi pe un site cu grade, ca ar fi un conflict intre mine si Tudorel Toader, apoi ca ar fi divergente intre Tudorel Toader si Tudose. Asta fac site-urile cu grade.

Saptamana viitoare vom avea o discutie asezata pe aceste legi. Eu cred ca aceasta discutie trebuie purtata in Parlament si trebuie sa discutam in comisia speciala din Parlament, care are strict acest rol (…) Saptamana viitoare vom avea o discutie sa vedem cum intra pachetul prin Guvern sau direct in Parlament, in comisie, iar ministrul Justitiei sa fie prezent la fiecare sedinta, impreuna cu asociatiile magistratilor”, a declarat Liviu Dragnea la Romania TV.

Intrebat despre raportul Inspectiei Judiciare privind activitatea DNA, Dragnea a lasat de inteles ca abia asteapta sa vada ce „masuri” se vor lua.

”Nu stiu mai mult decat dumneavoastra, pentru ca nu am de unde sa stiu. Ceea ce stiu este ca raportul va ajunge la CSM, daca nu a fost deja distribuit membrilor CSM. Eu zic ca e bine sa asteptam analiza acestui raport in CSM si vom afla ce constatari s-au facut, daca lucrurile au fost sau nu in regula, ce masuri se propun si ce masuri se vor lua.

Stiti ca pe vremea lui Ceausescu nu aveam voie sa vorbim, vedeai lucruri si treceai pe langa ele, vorbeai despre altceva. Si acum a fost o perioada in care toata lumea, cu un discurs ipocrit, se facea ca nu vede, ca nu comenteaza. Noi, cei de la PSD am dorit sa nu mai stam sa vedem si sa nu vorbim (…) Toate lucrurile din ultima perioada arata ca s-au comis niste abuzuri prin incalcarea legilor, prin incalcarea Codului Penal”, a mai spus presedintele PSD.

Inspectia Judiciara a transmis joi Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii raportul privind rezultatele controlului managerial desfasurat la Directia Nationala Anticoruptie.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: