Categories: politica

Dragnea sare in apararea lui Ciorbea. Reactie violenta fata de Iohannis: „Presiune nepermisa si amenintare la adresa Avocatului Poporului”

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a aratat indignat de reactia Presedintiei fata de actiunea Avocatului Poporului de a ataca la CCR legea care nu permite condamnatilor penal sa ocupe functii de ministri.

„Nu intentionez sa merg prim-ministru acum. Nici acum, nici anul asta. Am decis sa fiu presedintele Camerei Deputatilor, aici raman.

Ce am vazut astazi speram sa nu mai vad niciodata asa ceva in Romania. Astazi am vazut o presiune nepermisa asupra judecatorilor CCR si de asemenea o amenintare si o presiune pe Avocatul Poporului, care trebuie sa tina cont de ce vrea presedintele Romaniei.

De aici incolo decide Curtea Constitutionala.

Constat totusi ca este foarte posibil ca eu sa devin o obsesie pentru acel Palat”, a declarat, joi, Liviu Dragnea.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei a anuntat, joi, ca actiunea Avocatului Poporului de a contesta la CCR legea care-i interzice lui Dragnea sa fie premier este un demers „periculos”

„Presedintele Romaniei este indignat de actiunea din aceasta dimineata a Avocatului Poporului, o actiune cu un unic beneficiar. Presedintele Romaniei este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului vrea sa fie util noii majoritati.

In 16 ani, nimeni niciodata nu a considerat ca este o problema acest criteriu de moralitate pentru viata politica din Romania, in 16 ani Avocatul Poporului nu a cosiderat ca textul legii reprezinta o problema pentru drepturile cetatenesti.

(…) Stradaniile unei persoane condamnata penal nu intra in agenda Avocatului Poporului”, a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Madalina Dobrovolschi.

„Presedintele Romaniei trage un semnal de alarma pentru ca toti romanii trebuie sa inteleaga cat de periculos este un asemenea demers. Prin urmare, persoane condamnate penal pot sa ajunga sa ajunga sa ne conduca, sa ocupe functii inalte in stat”, a mai spus Dobrovolschi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit injunghiat in stomac in baie. El are 95 de ani – Surse

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit, marti, cu o plaga in stomac in baia…

20 de minute ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

13 minute ago

Rata anuala a inflatiei a coborat la 5,9% in aprilie 2024

Rata anuala a inflatiei a coborat in luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61%…

7 minute ago

Epurarile continua la Moscova: seful de personal din Ministerul Apararii, Iuri Kuznetov, unul dintre apropiatii fostului ministru Soigu, a fost arestat de FSB la 5 dimineata

Generalul-locotenent Iuri Kuznetov, seful Directiei principale de personal din cadrul Ministerului rus al Apararii, a…

26 de minute ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani dupa ce acesta i-a spus in fata ca va vota cu PNL

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase,a fost atat de suparat pe un…

56 de minute ago