Dragnea schimba legile interne scrise de Ponta. Va fi oficial, cazierul va fi acceptat si laudat in PSD

politica

Congresul din martie al partidului social-democrat va modifica articolul din Statutul PSD prin care demnitarii cercetati penal trebuie sa se autosuspende din functie.

Interdictia a fost impusa de Victor Ponta, pe vremea cand incerca sa ofere partidului un plus de integritate. Oricum, conducerea PSD nu mai tine cont de cazier, anunta Adevarul.

Insusi presedintele Liviu Dragnea este condamnat cu suspendare si implicat in alte doua dosare penale, iar Darius Valcov, consilier de stat la Cabinetul premierului Viorica Dancila, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare in prima instanta. „90% dintre alesii nostri sunt anchetati de statul paralel“, s-a plans Codrin Stefanescu. Cat despre Liviu Dragnea, liderul PSD va primi un vot de incredere din partea partidului, dupa ce a trantit doua guverne. Gestul va fi pur simbolic. Conform statutului, presdintele PSD este ales si revocat cu votul tuturor membrilor. Asa ca Liviu Dragnea nu poate fi dat jos in cadrul unui Congres la care voteaza doar delegatii. Deci liderul PSD nu va avea nicio emotie la Congres, nimeni nu-i pune in pericol functia. In mod ironic, Victor Ponta a impus conditia ca presdintele sa fie revocat cu votul tururor mebrilor, tocmai c asa-si securizeze pozitia de lider. Numai ca, pana la urma, a demisionat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: