Dragnea se intoarce la Iasi, gata de rafuiala. PSD a cerut aprobare pentru un miting de 40.000 de oameni

politica

Liderii PSD au cerut Primariei Iasi autorizarea unui miting pentru 9 mai, data la care va avea loc, la Sibiu, Summitul informal al sefilor de stat sau de guverne din Uniunea Europeana. Surse din PSD au declarat Liviu Dragnea intentioneaza sa participe si el la mitingul de la Iasi.

Liderii PSD sustin ca doresc sa organizeze acest miting pentru a „sarbatori” Ziua Europei.

Solicitarea partidului urmeaza a fi analizata de catre reprezentantii municipalitatii zilele urmatoare, vineri, 3 mai, sau luni, 6 mai, urmand ca o comisie sa aprobe sau nu adunarea publica.

PSD isi doreste ca mitingul sa aiba loc in Piata Unirii din oras, sperand sa adune 40.000 de de simpatizanti, potrivit unor surse din partid.

Seful PSD Iasi, Maricel Popa, a declarat pentru „Adevarul” ca mitingul de la Iasi are ca scop „sarbatorirea Zilei Europei”. „Invitam pe toata lumea alaturi de noi. Si primarul, si pe #rezist. Au fost invitati mai multi lideri ai partidului, dar si europarlamentari”, a spus Maricel Popa.

Intrebat daca la miting a fost invitat si Liviu Dragnea, Popa a confirmat, refuzand insa sa precizeze daca liderul PSD a dat sau nu curs invitatiei.

Dragnea a promis, in urma doua saptamani, dupa mitingul esuat de la Iasi, ca „vom veni din nou la Iasi si vom avea un miting”.

Citeste si: Scapa cine poate. Fuga rusinoasa a liderilor PSD de furia iesenilor, Stefanescu era sa ramana pe dinafara: „Sobolanilor” – Video

In ziua de 9 mai este programat la Sibiu Summit-ul informal al sefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeana. Evenimentul se va desfasura in cladirea Primariei Municipiului Sibiu si va fi gazduit de Klaus Werner Iohannis, presedintele Romaniei, statul care detine in prezent Presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La Summit-ul informal de la Sibiu vor participa Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si Presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dar si liderii tarilor UE, de la Angela Merkel si Emmanuel Macron pana la premierul Spaniei, Pedro Sanchez.

Mai mult despre: ,


Comentarii: