Dragnea se plange la Antena 3: „Nu suntem lasati in pace sa guvernam, nu avem toata puterea”. El anunta cat are acum PSD in sondaje

politica

Liviu Dragnea a declarat miercuri, intr-un interviu difuzat la Antena 3, ca PSD nu detine intreaga putere, desi a castigat alegerile, si ca a fost gandita o campanie de demonizare la adresa lui.

„Am obtine acelasi scor (n.r – daca maine ar fi alegeri). PSD nu s-a erodat in 2017. Atacurile au fost personalizate. A fost o campanie de demonziare personala la adresa mea”, a spus liderul PSD.

Dragnea a mai spus ca colegii din partid l-au incurajat sa nu renunte. El s-a plans apoi ca PSD nu detine puterea desi a castigat alegerile,

„Sa definim putin puterea, pentru ca este totusi singurul caz din lume, care in urma unui vot se castiga alegerile si practic sau teoretic cei care au castigat alegerile sunt la putere. Eu de cate ori a castigat PSD alegerile si o simt in mod direct a castigat dreptul de a guverna. Anul acesta si dreptul de a legifera.

Dar puterea in sensul plin al cuvantului nu o detinem noi. Cand vorbesti despre putere, vorbesti si despre parghiile puterii. Noi simtim efectele. Cred ca in Romania a lipsit si lipseste in continuare starea din interiorul societatii, care sa puna toate institutiile in matca lor institutionala si sa nu iasa din acel cadru institutional.

In Romania, o parte din institutii au iesit din matca lor institutionala, bazandu-se pe protocoale, unii spun nelegale, si eu spun la fel, nelegale si neconstitutionale, pe anumite decizii ale CSAT-ului sau si mai grav pe desconsiderarea unor prevederi constitutionale.

Noi am castigat alegerile, mi-as fi dorit sa fi fost lasati in pace macar sa guvernam. (…) Incercam sa aflam care sunt parghiile, butoanele, mijloacele, prin care institutiile gestioneaza puterea nevazuta. Probabil ca e nevoie de alte dezvaluiri, informatii, pentru a avea tabloul aproape perfect, pentru ca tabloul perfect nu-l vom avea niciodata”, a mai spus Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: