Dragnea se vede PREMIER dupa alegerile din toamna: „Iohannis nu va putea refuza”

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat la doi de inchisoare cu suspendare, nu exclude posibilitatea ca el insusi sa devina premier al Romaniei dupa alegerile parlamentare.

”Noi n-o sa prezentam o propunere de premier in aceasta campanie electorala din mai multe motive. In primul rand, nu sunt alegeri pentru functia de prim-ministru. In al doilea rand, scoatem pe piata un nume care va fi tinta si, pana in ziua alegerilor, s-ar putea sa nu mai existe din punct de vedere mediatic. Trei – avem cu totii exemplul nefericit, si nu il atac pe Catalin Predoiu, care s-a tot vehiculat, s-a tot spus, s-a auto-proclamat premier al PNL. Mi s-ar parea o abordare care nu e foarte sanatoasa. Si, patru: te duci in alegeri, s-ar putea ca dupa ce ai castigat alegerile sa nu poti face majoritate si atunci de ce sa vanturi un nume? Cel mai important este un program de guvernare pe care noi o sa-l facem si care va cuprinde pentru prima data toate investitiile pana la nivel mic din fiecare sat, oras, judet. Nu exclud varianta ca eu sa ajung premier. Daca exclud varianta asta, ar insemna sa nu mai avem mobilizare in partid. Dar nu e telul meu in viata”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD crede ca presedintele Klaus Iohannis nu va putea refuza propunerea PSD pentru functia de prim-ministru, in conditiile in care social-democratii, impreuna cu ALDE, vor reusi sa formeze o majoritate parlamentara.

„Daca noi o sa castigam alegerile, si probabil numai cu ALDE putem face majoritatea, si aceasta majoritate merge la Cotroceni si propune o varianta de prim-ministru, imi vine greu sa cred ca presedintele, impotriva unei majoritati constituite, desemneaza o alta persoana. Ca sa ajungem la ce? La alegeri anticipate?”, a spus Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: