Dragnea, sedinta cu acolitii inainte de CEX. Incearca sa ingrase porcul in ajun, pune la cale strategia de cumparare a pucistilor

politica

Liviu Dragnea poarta discutii in biroul sau din Parlament, cu mai multi lideri PSD, printre care Adrian Gadea si Laurentiu Nistor. Sedinta are loc inaintea Comitetului Executiv National de vineri, convocat in urma aparitiei unei scrisori prin care i se solicita demisia presedintelui partidului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, discuta joi seara in biroul sau de la Camera Deputatilor cu liderul PSD Teleorman, Adrian Gadea, liderul PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor, liderul PSD Neamt, Ionel Arsene, dar si cu consilierul premierului Viorica Dancila, Darius Valcov.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, discutiile au loc in urma aparitiei unei scrisori semnata de mai multi lideri PSD, prin care i se solicita demisia lui Liviu Dragnea.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeste de o saptamana, contine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte PSD si al Camerei Deputatilor. Scrisoarea e semnata de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stanescu si Adrian Tutuianu.

Liderul PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol din presa locala in care se afirma ca Liviu Dragnea a incercat sa il cumpere cu o functie de ministru si el a refuzat. Implicit, Mocioalca recunoaste ca informatia este adevarata.

Intr-un articol publicat de Express de Banat se afirma ca Mocioalca a „respins propunerea disperata a lui Liviu Dragnea, care in incercarea de a-si gasi aliati in razboiul cu Gabriela Firea, a oferit functii tentante chiar si acelora pe care nu i-a agreat in jurul sau”.

„Surse social-democrate au dezvaluit pentru expressdebanat.ro ca lui Mocioalca i s-a propus un post de ministru, pe care caraseanul ar fi urmat sa-l ocupe imediat dupa remanierea Guvernului Dancila. Liderul PSD Caras-Severin, care n-a fost niciodata un preferat al lui Dragnea, a refuzat insa propunerea. Versat in ale politicii dupa cinci mandate de deputat, Mocioalca nu putea face o asemenea gafa, acceptand o functie de la un Dragnea tot mai lipsit de puteri”, se afirma in articolul distribuit de Mocioalca.

Dupa aparitia scrisorii, PSD a anuntat convocarea Comitetului Executiv National, vineri, de la ora 12:30.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: