Dragnea a semanat disensiuni printre liderii Opozitiei: „Nu cred ca avem sanse sa dam de acum incolo Guvernul jos”

politica

Opozitia nu mai are sanse sa darame Guvernul Dancila printr-o motiune de cenzura, declara la RFI presedintele PMP, Eugen Tomac. El nu crede ca PNL si USR vor depune motiunea pana la 1 decembrie.

Eugen Tomac spune ca Opozitia a ratat doua momente potrivite pentru a depune motiunea de cenzura.

„Noi din prima zi a acestei sesiuni parlamentare am propus sa initiem o motiune de cenzura, pentru ca societatea asta astepta, de exemplu, de la Opozitie. Dupa reprimarea populatiei intr-un mod nemaiintalnit dupa Revolutie, credeam ca cel mai potrivit moment si modul cum ne putem manifesta este printr-o motiune de cenzura. N-am reusit atunci sa convingem partidele aflate in Opozitie. De asemenea, la 70 de zile dupa inceperea sesiunii parlamentare, din nou cand exista o criza puternica in PSD (…), din nou am considerat ca este un moment prielnic pentru a depune o motiune. Am si prezentat-o colegilor de Opozitie, cu un titlu foarte clar, „Guvernul Dancila, o binecuvantare pentru Liviu Dragnea, un blestem pentru romani”. Aveam si raportul MCV si rezolutia PE”, argumenteaza Tomac, citat de news.ro.

Liderul Partidului Miscarea Populara nu crede ca motiunea de cenzura va mai avea vreo sansa sa treaca.

„Din pacate, o spun cu regret si o spun pentru ca am aceasta responsabilitate politica, nu cred ca avem sanse sa dam de acum incolo Guvernul jos, pentru ca am ratat cele doua momente potrivite (…) si anume dupa 10 august sau atunci cand PSD-ul era intr-o tensiune maxima si existau suficiente voturi pentru a da jos Guvernul Dancila. Noi o vom sustine, indiferent cand se va depune ea, dar am aceasta obligatie de a fi lucid si sincer si nu cred ca in momentul de fata avem sanse sa mai dam jos Guvernul, pentru ca am ratat cele doua ocazii”, considera Tomac.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat sambata ca negocierile cu parlamentari social-democrati pentru sustinerea motiunii de cenzura sunt purtate in functie de evolutiile din PSD, precizand ca nu poate spune ce pune pe masa la aceste discutii, insa exista solutii.

Orban a spus, sambata, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca negocierile pentru motiunea de cenzura se desfasoara si in functie de toate evolutiile din PSD, dar ca nu poate spune ce le ofera alesilor social-democrati. Intrebat cand va fi depusa motiunea de cenzura, Orban a afirmat ca in mod sigur motiunea va fi depusa in aceasta sesiune parlamentara.

„Nu va pot da exact cu precizie ziua, dupa cum bine stiti unii bat toba motiunii inca de la 1 septembrie. Daca ne luam dupa ei, am fi depus motiunea fara nicio sansa si azi nu mai aveam niciun instrument de presiune asupra majoritatii guvernamentale. Suntem in negocieri asidue. Toata lumea trebuie sa stie ca pentru reusita motiunii este necesar ca in plus sa o voteze 67 de parlamentari. Inca nu am ajuns la acest numar, purtam negocieri. Cu certitudine vom depune motiunea in actuala sesiune parlamentara, cel mai probabil vom stabili cum merg negocierile dupa data de 1 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: