Dragnea sfideaza, anunta ca nu-i va permite lui Iohannis sa schimbe noile legi ale justitiei: „Aceasta disperare se va incheia”. Seful PSD nu se opreste aici

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Foscsani, ca legile justitiei vor intra in vigoare in forma in care au fost adoptate de Parlament. „Aceasta disperare se va incheia. Nu pot opri mersul democratiei”, a subliniat Dragnea.

„O grupare de partide care sustine statul paralel, sustine sa se continue abuzurile, sustine ca lumea tenebrelor sa continue. Noi avem un pachet de legi normale, CCR a declarat aproape toate legile constitutionale. Aceasta disperare se va incheia. Nu pot opri mersul democratiei. Vedem daca si presedintele le promulga. Vor intra in vigoare. E o reforma dorita a sistemului de justitie. Si modificarea Codurilor penale se va finaliza cu texte in concordanta cu deciziile CEDO, ale Curtii Constitutionale. Aceste doua actiuni vor fi duse pana la capat cu toate piedicile si incercarile de intimidare. Nu a contat ce a iesit la iveala de la Ploiesti. Nu a contat asta. Sunte aceleasi practici si la Bucuresti. E un proces pe care statul paralel nu-l mai poate opri”, a spus Dragnea, intrebat fiind de initiativa USR de organizare a uunui referendum prin care sa se interzica penalilor sa mai ocupe functii publice.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, intrebat despre solicitarile asociatiilor magistratilor de a retrimite Parlamentului legile justitiei, ca este constient de parghiile constitutionale pe care le are si ca se va exprima in momentul in care legile vor ajunge la el pentru promulgare. Seful statului a spus ca prefera, totusi, sa fie cautate metode pentru ca, in final, cu tot parcursul care a fost foarte discutabil si cu scandalul creat de Parlament, „sa avem totusi niste legi cu care sa mergem inainte”.

„Nu o sa va spun acum ce o sa fac cu legile justitiei, am luat act de aceste lucruri, ma bucur ca mi-au scris, insa ii asigur ca sunt constient de parghiile constitutionale pe care le am. Legile justitiei inca nu au ajuns la mine, nu au ajuns institutional la presedinte. In momentul in care vor ajunge la mine, o sa fac o declaratie pe aceasta tema, despre cum vad calitatea legilor si ce pasi in imiginez eu ca trebuie facuti,”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri seara, intrebat despre scrisoarea Forumului Magistratilor, care i-a solicitat sa retrimita Parlamentului cele trei legi ale justitiei, dar si sa sesizeze CCR si sa ceara opinia Comisiei de la Venetia.

El a spus ca prin adoptarea legilor justitiei Parlamentul a creat cel mai mare scandal public pe care l-a creat vreodata Parlamentul Romaniei si ca este pacat ca dupa atatea discutii si scandal sa avem niste legi proaste.

„Daca tot am umblat atat de mult la legile justitiei, si daca Parlamentul, cu demersurile pe aceste legi, a creat cel mai mare scandal pe care l-a creat Parlamentul Romaniei vreodata, macar acum, pe final, sa facem in asa fel sa aducem aceste legi intr-o forma buna pentru Romania. Ar fi pacat ca dupa atatea discutii si scandal sa avem niste legi proaste. Eu prefer sa cautam metode pentru ca in final, cu tot parcursul care a fost foarte discutabil, sa avem totusi niste legi cu care sa mergem inainte”, a mai spus presedintele Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: