Dragnea si-a dezgropat si fratele in interes POLITIC. De ce a murit, in realitate, Viorel Dragnea

news

Viorel Dragnea, fratele lui Liviu Dragnea, a murit de cancer la plamani, o boala care nu are legatura cu stresul, cu o luna si jumatate inainte ca liderul PSD sa fie invinuit in „Dosarul Referendumul”.

Potrivit unei anchete realizate de Adevarul, nu exista nicio legatura intre moartea lui Viorel Dragnea si procesul lui Liviu Dragnea. Liderul PSD a declarat recent ca „fratele meu a murit din cauza acestui dosar, familia mea este aproape distrusa”.

Viorel Dragnea, colonel in rezerva al Politiei Romane, a decedat in 24 august 2013, la varsta de 58 de ani, presa relatand atunci ca acesta suferea de cancer pulmonar si ca a avut o lunga perioada de suferinta. El s-a stins din viata la o clinica din Istanbul, Turcia, unde statuse internat aproximativ doua luni. In acel moment, Liviu Dragnea inca avea calitatea de invinuit si fusese audiat de cateva ori la DNA. O asemenea audiere fusese programata si pe 19 august 2013, insa Liviu Dragnea a solicitat amanarea acesteia, pe motiv ca trebuie sa mearga la fratele sau, la Istanbul. Procurorii i-au admis cererea si au reprogramat audierea pentru 29 august.

Abia pe 7 octombrie 2013, deci la o luna si jumatate dupa decesul fratelui sau, procurorii i-au atribuit lui Liviu Dragnea calitatea de inculpat, au finalizat rechizitoriul si l-au trimis in judecata. Primul termen al procesului a avut loc pe 15 noiembrie 2013, la aproape doua luni de cand Viorel Dragnea trecuse in nefiinta.

”Era baiat de sprit si fumator inrait”

Inainte de a trece in rezerva, Viorel Dragnea a fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna din Teleorman. Fostii sa colegi au confirmat ca boala nu i s-a tras de la problemele cu justitia ale fratelui sau mai mic, ci de la fumat.

La fel sustin si cunostintele din satul natal, Saelele (Teleorman). Potrivit acestora, Viorel Dragnea era fumator inrait si ”baiat de sprit”, caruia ii placea sa se bucure de viata.

”Era bolnav mai demult, dar mai venea prin sat, la Saelele, unde are casa batraneasca. De cand a murit Viorel, pe aici mai vin fata si ginerele lui. Ultima oara cred ca l-am vazut in 2012, venise la o nunta la niste neamuri. Atunci am auzit si eu ca era bolnav de mai multa vreme. El nu prea vorbea despre problemele pe care le avea. Era fumator inrait, fuma pipa. Era baiat de viata, baiat de sprit, de petrecere, o prezenta foarte placuta. Liviu e altfel. Tatal lor a fost militian si copilaria si-au petrecut-o pe unde era detasat tatal cu serviciul. Nea Florian era sef de post. Liviu e nascut la Gratia, iar Viorel la Saelele. Mare avere n-au avut, dar casa batraneasca i-a ramas lui Viorel, probabil i-a cedat Liviu partea lui”, a declarat pentru ”Adevarul” primarul Marin Buzala, un apropiat al familiei lui Viorel Dragnea.

Cancerul la plamani, fara legatura cu stresul

Potrivit medicilor specialisti, cancerul de plamani se instaleaza in timp, stresul nefiind unul dintre factorii declansatori ai bolii.

Cancerul de plaman este o boala lenta, precizeaza doctorii. „Sunt mai multi factori care determina aparitia cancerului bronhopulmonar, dar fumatul a doua pachete pe zi, timp de 20 de ani, clar ca pune in pericol sanatatea pacientului si favorizeaza aparitia cancerului. De asemenea, mai sunt factori poluanti, de tip profesional, dar stresul este abia pe locul sapte sau opt, ca riscuri”, a explicat profesorul Constantin Marica, pneumolog la Institutul ”Marius Nasta” din Capitala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: