Dragnea si-a pus europarlamentarul din Teleorman sa faca scandal la Bruxelles. Socialistii europeni s-au lepadat de seful PSD

politica

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila considera necolegiala si generata de lipsa de interes in a se informa reactia lui Peter Simon (Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor – S&D, din care face parte si PSD), care a afirmat ca actiunile Parlamentului privind legile justitiei sunt „inacceptabile” si a calificat situatia din Romania drept „ciudata”.

„Atitudinea domnului Simon este necolegiala si generata de propria lipsa de interes in a se informa exact cu privire la ceea ce se intampla in Romania. Am facut constant informari in grupul nostru politic despre evolutiile din tara, iar acestea s-au aflat la dispozitia tuturor colegilor din celelalte delegatii nationale. Se pare ca domnul Simon nu s-a informat cu privire la acestea.

De asemenea, domnul Simon nici macar nu a citit modificarile legislative discutate in Parlamentul Romaniei, ci recunoaste ca vorbeste din auzite, preluand diverse atacuri sau dezinformari lansate de o voce sau alta. Este regretabil ca un coleg a ales sa actioneze astfel, este un comportament incorect; desi noi am pus la dispozitia tuturor colegilor toate informatiile necesare, domnia sa a ales sa faca declaratii bazate pe neadevaruri”, considera Viorica Dancila, citata de news.ro.

Ea isi exprima speranta ca Peter Simona sa inteleaga ca, „inainte de a da lectii, trebuie sa dea dovada de profesionalism, sa cunoasca foarte clar temele pe care le abordeaza”.

„Noi vom continua sa oferim colegilor toate informatiile pe baza carora sa poata evalua corect realitatea. Vom sustine ca atitudinea europarlamentarului Peter Simon sa fie discutata in cadrul grupului, pentru ca nu putem fi de acord cu un astfel de comportament incorect, care arata rea-credinta. Astfel de comportamente nu sunt acceptabile si le vom contracara de fiecare data cu fermitate”, a┬áspus ea.

Europarlamentarul german Peter Simon (Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor – S&D, din care face parte si PSD) a declarat la RFI ca actiunile Parlamentului privind legile justitiei sunt „inacceptabile” si a calificat situatia din Romania drept „ciudata”. El s-a aratat „absolut sigur ca evenimentele din prezent sunt cel putin un motiv pentru Comisia Europeana sa se gandeasca mai bine daca e timpul sa deschida o procedura de infringement”.

„Din punct de vedere european, e putin ciudat ca in Romania lupta impotriva coruptiei, lupta pentru intarirea justitiei, lupta pentru sprijinirea procurorilor in desfasurarea meseriei lor nu este imbunatatita, ci, dimpotriva, este impiedicata. E un pic ciudat. In mod normal, te-ai astepta ca un stat membru al UE sa incerce sa devina mai bun din aceasta perspectiva, dar in Romania se intampla pe dos. Incet-incet, ne obisnuim cu asta, vedem ce se intampla in Polonia, vedem evolutiile din Ungaria, trendul este de slabire a sistemului judiciar. Este complet inacceptabil. Cred ca e bine ca pe de o parte publicul din Romania si pe de alta parte sapte tari europene i-au spus clar Guvernului de la Bucuresti ca se afla pe un drum periculos”, a declarat europarlamentul german.

Intrebat daca crede ca Romania risca sanctiuni europene, dupa model polonez, el a spus ca evenimentele din prezent sunt cel putin un motiv pentru Comisia Europeana sa arunce o privire mai atenta asupra situatiei, sa se gandeasca mai bine daca e timpul sa deschida o procedura de infringement.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: