Dragnea si-a asmutit pesedistele impotriva lui Iohannis. Val de acuzatii: „Jigneste o doamna, sabotor al intereselor Romaniei”

politica

Presedintele Organizatiei Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat ca, prin amanarea deciziei de a numi noii ministri propusi de coalitia PSD-ALDE, seful statului isi aroga, in mod ilegal si neconstitutional, dreptul de a decide componenta Guvernului.

Potrivit unui comunicat al PSD transmis vineri, in opinia ministrului Plumb, „asistam la un sabotaj national, Iohannis subestimeaza bunul simt al romanilor, care au vazut ca e mai preocupat de turism decat de munca de inalt demnitar”, acesta ignorand „ratiunea elementara, normele legale, prevederile Constitutiei, interesul tarii”.

„In timp ce Guvernul continua programul de guvernare prin care aduce mai multi bani in buzunarele romanilor, prin majorarea salariului minim, lansarea Start-up Nation 2018, aloca fonduri pentru zonele dezavantajate din tara, presedintele Iohannis nu vrea sub nicio forma sa gaseasca o formula minima de colaborare cu Guvernul si cu Parlamentul”, a sustinut presedintele Organizatiei Femeilor Social-Democrate.

Conform Rovanei Plumb, „este nevoie de acord pe obiectivele majore de tara, in schimb domnul presedinte Iohannis face dovada ca este nu doar dezbinator, total in afara spiritului european si de unitate in An Centenar, ci de-a dreptul sabotor al intereselor Romaniei”.

Ea a adaugat ca este „incalificabila si inadmisibila atitudinea presedintelui Romaniei care intelege sa jigneasca o doamna, respectiv premierul in functie al tarii, si sa arunce in derizoriu proceduri legale”, riscand „sa compromita interesele europene ale Romaniei si sa afecteze activitatea Presedintiei”.

O alta pesedista admiratoare a lui Dragnea, europarlamentarul Gabriela Zoana, afirma intr-un comunicat de presa transmis redactiei aktual24.ro ca „Iohannis este singurul actor politic care blocheaza in acest moment marile proiecte de infrastructura din Romania”.

„Klaus Iohannis demonstreaza ca de 4 ani nu stie ce inseamna a fi presedintele tarii. A fi ales presedintele Romaniei este una, a sti ce sa faci in functia de presedinte este alta, iar Klaus Iohannis demonstreaza cu varf si indesat ca de 4 ani nu stie ce inseamna a fi presedintele tarii.

Am inteles astazi, din discursul sau, ca va amana din nou procedura remanierii Guvernului. Nu ar trebui sa ne mire nimic. De 4 ani acest om sta in fruntea tarii, in intelesul propriu al verbului ”a sta”, singurele lui ”realizari” fiind desele plecari in strainatate, pe care le savureaza cu exuberanta unui turist, sau desele deplasari in interes personal in tara, la schi, sau in strainatate, in locatii exotice.

Daca acest om a amanat 4 ani de zile exercitarea propriei functii, cum oare putem avea pretentia ca el, in ”doar” o luna de zile sa dea curs solicitarii remanierii unor membri ai Guvernului?

Klaus Iohannis demonstreaza singur, prin aceasta noua amanare, ineficienta exercitarii atributiilor functiei si caracterul tipic al omului manat de interese proprii.

Klaus Iohannis este singurul actor politic care blocheaza in acest moment marile proiecte de infrastructura din Romania, prin refuzul numirii noilor ministri. Klaus Iohannis este singurul politician care divizeaza societatea romaneasca, asa cum a facut-o in toti acesti 4 ani”, se afirma in comunicat.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: