Dragnea si Badalau, prinsi cu o mare minciuna. Oficialii americani nu vor mai da doi bani pe promisiunile partidului de guvernamant

politica

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, liberalul Iulian Dumitrescu, a declarat ca nu a existat o invitatie din partea SPP adresata membrilor Comisiei pentru vizitarea vreunui poligon in data de 14 noiembrie, cand ar fi trebuit sa se dezbata proiectul de lege privind achizitionarea rachetelor Patriot.

„In urma informatiilor vehiculate in spatiul public de presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, ma simt nevoit sa precizez urmatoarele: Pe adresa Comisiei de aparare din Senat nu a fost transmisa vreo invitatie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care sa se suprapuna cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017 in care ar fi trebuit luat in dezbatere proiectul de lege pentru realizarea ‘Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol’ aferenta programului de inzestrare esential ‘Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)'”, afirma Dumitrescu, potrivit unui comunicat de presa.

El a subliniat ca „nici reprezentantii PNL in Comisia de aparare nu au primit, in mod individual, vreo invitatie in sensul celor afirmate de Liviu Dragnea”.

„De asemenea, nu ne-a fost clarificat nici pana la acest moment motivul absentei in bloc a reprezentantilor PSD-ALDE, membri in Comisia de Aparare, de la sedinta mentionata. Apreciez faptul ca liderul PSD, Liviu Dragnea, inventeaza justificari pentru a masca o decizie politica reprobabila, luata la acel moment. In ceea ce priveste interpretarea data acestui gest consider elocvente precizarile ministrului de Externe, Teodor Melescanu, facute in urma intalnirii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson”, adauga Dumitrescu, citat in comunicat.

Senatorii din Comisia de aparare au lipsit saptamana trecuta de la sedinta in care trebuiau sa voteze proiectul de lege privind achizitia rachetelor Patriot pentru ca au fost invitati la un poligon de tir al SPP, a declarat marti presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al social-democratilor, care a precizat ca nu „crede in coincidente”.

El a adaugat ca acest lucru i-a fost comunicat la reuniunea CExN al PSD de presedintele executiv al partidului, Niculae Badalau, dar ar dori sa se lamureasca mai bine asupra acestei situatii dupa ce ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a dat luni o serie de detalii asupra discutiei avute la Bucuresti cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Intrebat luni daca la intalnirea din 15 noiembrie cu secretarul de stat american Rex Tillerson a discutat si despre achizitionarea rachetelor Patriot, Melescanu a declarat: „Nu, insa m-a intrebat cum a fost cu cvorumul (in Comisia de aparare — n.r.), saptamana trecuta, si i-am spus ca sunt probleme de cvorum din cand in cand. In niciun caz nu se refera la subiectul in sine si coalitia actuala de guvernare are o majoritate confortabila in Parlament, deci cum i-am spus eu, saptamana viitoare, deci azi vom avea si avizul cu raportul comisiei, dar si posibil adoptarea in plenul Senatului”.

Referitor la aceasta declaratie, Dragnea a spus ca poate acum se lamureste „aceasta mare furtuna intr-un pahar cu apa”.

„Foarte bine ca l-a intrebat (pe Melescanu — n.r.) si poate acum se lamureste si domnul Tillerson si poate si Ambasada Americii cu aceasta mare furtuna intr-un pahar cu apa. Noua ne-a spus joi seara, la Caras, domnul Badalau, presedintele executiv al partidului si vicepresedinte al Senatului, ca membri ai Comisiei de aparare de la Senat au fost invitati exact in aceeasi perioada sa viziteze un poligon de tir. Sigur ca, in general, nu prea cred in coincidente — tocmai in ziua aia, tocmai la ora aia, drept pentru care joi seara am discutat, vineri le-am cerut colegilor, in CExN, din Senat ca ieri sa se intruneasca Comisia de aparare, sa dea avizul, dupa-amiaza — seara sa se voteze in Senat si astazi sa inchidem acest subiect in Camera Deputatilor. Dar intrebarea ramane si eu sunt curios, ca si colegii mei de fapt, ce s-a intamplat marti in Comisia de aparare din Senat. Eu zic sa il intrebati pe domnul Badalau, ca nu vreau sa ii iau placerea asta. Eram mai multi acolo cand ne-a spus. (…) Domnul Badalau ne-a spus ca au fost invitati la poligonul de tir al SPP-ului. De cine, cum, de ce? — sunt intrebari la care trebuie sa primim raspuns cu speranta mea foarte mare ca domnul Badalau n-a glumit”, a afirmat presedintele PSD.

Senatorul PSD Niculae Badalau, membru al Comisiei de Aparare din Senat, a afirmat marti ca o mare parte dintre senatorii din Comisia de aparare care au lipsit saptamana trecuta de la sedinta in care trebuiau sa voteze proiectul de lege privind achizitia rachetelor Patriot au vizitat un poligon al SPP „foarte frumos” la invitatia sefului Serviciului, Lucian Pahontu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: