Dragnea si Basescu, cearta in Parlament din cauza fermei de porci a lui Dragnea jr.: „Eu in acea mocirla nu intru”

news

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si senatorul Traian Basescu au avut miercuri un schimb de replici, in plenul comun al Parlamentului, pe tema fermelor de porci, in cadrul dezbaterilor cu privire la rectificarile bugetare din anul 2016.

Dragnea i-a replicat lui Basescu, in contextul in care senatorul PMP, cu cateva minute mai inainte, se referise la „ferma de porci de la Tel Drum”.

„Domnule presedinte, legat de ferma de porci, nu stiam ca aveti si aceasta specializare. Eu va readuc aminte ca suntem aici, nu acolo, ci in Parlamentul Romaniei. Dvs puteti sa va baltiti in ce vreti dvs, eu nu, eu in acea mocirla nu intru. Dincolo de faptul ca sunt informatii mincinoase in ceea ce priveste unele legaturi financiare sau economice, apropo, pe vremuri cand ii sustineati serios pe cei de la site-ul ala parca erau putin mai documentati, acum, probabil ca din lipsa de resurse serioase, bat campii. Da. Faptul ca in Romania sunt 4 milioane de porci pe care crescatorii se chinuie sa ii creasca, faptul ca nu am reusit sa ii exportam decat 320.000 de tone si s-au important decat 30.000, faptul ca 350 de milioane de euro sunt dati de catre noi, de catre romani, ca sa consumam carcase congelate de ani de zile si nu spune nimeni de cand sunt congelate, venite din alte tari, nu purcei si de ce se importa purcei in continuare, si asta o spun specialistii care au lucrat la programul de guvernare… In toti anii, inclusiv in cei 10 ani de lumina din Romania, tot ce s-a facut s-a facut sa se distruga ideea si speranta ca in Romania se pot construi maternitati, vorbim de materialul genetic”, a declarat Liviu Dragnea, in plenul reunit al Parlamentului.

El a adaugat ca are rude care cultiva rosii in sere si care cresc oi.

„Le mai spun celor care au scris acel articol si altora care investigheaza ca eu am facut lucruri mai grave — am rude care cultiva rosii in sere si avem si un program pentru rosii. Si forma este continuata. Am rude care cresc oi. Da! Si avem un program pentru infiintare de centre de colectare pentru lana, pentru ca 70% din lana din Romania se arde si sigur imi voi descoperi prieteni sau rude care vor fi beneficiari ai unor masuri. Da! Si voi sustine in continuare lucrul asta, pentru ca, din pacate, in ultimii ani de zile s-a decis ca tot ce inseamna capital autohton sau productie din Romania, cat de mult se poate, sa fie diminuat”, a aratat Liviu Dragnea.
Senatorul PMP Traian Basescu sustinuse, anterior, ca, „decat o comisie de ancheta pentru bugetul Guvernului Ciolos, mai bine o comisie de ancheta pentru ferma de porci de la Tel Drum”.

„In sfarsit, spre deosebire de Guvernul Ciolos, actuala majoritate vine cu o chestiune spectaculoasa si ridica responsabilitatea primarilor in administratia locala pentru respectarea bugetului, pentru respectarea limitelor de credite de angajament in bugetele locale. Pai fratilor, v-ati propus un deficit de 24 de miliarde. Dati-mi voie sa va spun ca pe orice proiectie, daca va respectati programul, deficitul va fi de 42 de miliarde, nu de 24. Da! Nu veti respecta programul, asa ca foarte probabil va veti incadra in deficitul bugetar si in schimb veti face ce a facut si Guvernul Ciolos. (…) Decat o comisie de ancheta pentru bugetul Guvernului Ciolos, mai bine o comisie de ancheta pentru ferma de porci de la Tel Drum”, a sustinut Traian Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: