Dragnea si Carmen Dan sunt vizati intr-un nou denunt la DNA, au luat mita: „Am documente, inscrisuri si martori”

news

Denuntatorul din dosarul „Referendumul” s-a prezentat joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a-si sustine mai multe plangeri formulate impotriva presedintelui PSD, Liviu Dragnea, si a ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe care ii acuza de fapte de coruptie.

Romica Parpalea, un barbat din comuna Bragadiru, judetul Teleorman, sustine ca a fost vicepresedinte al PSD Teleorman si ca il cunoaste foarte bine pe Liviu Dragnea din vremea cand acesta era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Romica Parpalea a depus o plangere penala impotriva lui Liviu Dragnea si impotriva Tel Drum in luna iulie la DNA, iar acum a fost citat de procurori pentru a-si sustine plangerea. Teleormaneanul sustine ca are probe cu care sa dovedeasca ca aceasta companie, Tel Drum, ii apartine lui Liviu Dragnea si are mai multe acuzatii la adresa liderului PSD.

Referindu-se la privatizarea Tel Drum, el a declarat: „Dupa ce Consiliul Judetean a facut investitii foarte mari, domnul Dragnea, printr-o semnatura simpla, ca presedinte al Consiliului Judetean, a oferit aceasta societate puternica unui apropiat care era presedinte executiv la PSD, cu care eu am colaborat foarte bine”, potrivit News.ro.

Parpalea a afirmat ca a depus plangeri penale si impotriva lui Dragnea, dar si impotriva lui Carmen Dan, pe care o acuza de abuz in serviciu, trafic de influenta si luare de mita.

„In cazul lui Carmen Dan – abuz in serviciu, trafic de influenta s-ar putea sa fie si luare de mita, cu privire la persoanele care au fost in comisiile fondului funciar in anumite localitati, daca a stiut sau n-a stiut, cum le-a dat girul”, a sustinut Parpalea, care a apreciat ca, in calitate de fost prefect de Teleorman, Carmen Dan „trebuie sa se gandeasca la miliardele pe care le-a oferit celor din aparatul propriu” in perioada in care era in functie.

In ceea ce-l priveste pe Liviu Dragnea, el a apreciat ca este vorba despre trafic de influenta si abuz in serviciu.

„Sa vedem daca toate aceste beneficii ale Tel Drum s-au intors in cadrul familiei Dragnea, ce inseamna? Adica a beneficiat direct”, a declarat Romica Parpalea.

Barbatul sustine ca probe reprezentand documente, inscrisuri, declaratii de martori in sprijinul acuzatiilor sale.

Romica Parpalea a fost denuntator si in Dosarul Referendumului, in care Liviu Dragnea a primit o condamnare cu suspendare. In presa el este cunoscut drept „mortul lui Dragnea”, intrucat in urma cu 4 ani Liviu Dragnea ii acuza pe procurori ca l-au trimis in judecata in Dosarul Referendumului in baza unui denunt facut de o persoana decedata in 1991. Imediat Romica Parpalea a iesit cu declaratii si a spus ca el este denuntatorul din Dosarul Referendumului si ca iata, este viu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, anunta, la sfarsitul lunii august, vorbind despre dosarul „Referendumul”, ca o sa mearga la CEDO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: