Dragnea si CCR ii scapa pe toti. Inca o celebra puscariasa va trebui sa fie pusa in libertate

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis suspendarea executarii pedepsei in cazul fostei sefe a DIICOT Alina Bica, in dosarul in care a fost judecata pentru favorizarea faptuitorului si condamnata la patru ani de inchisoare.

„Admite in principiu contestatia in anulare formulata de condamnata Alina Mihaela Bica impotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronuntata de completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 2067/1/2017. (…) Admite cererea de suspendare a executarii sentintei penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016 (…), pana la solutionarea definitiva a contestatiei in anulare. (…) Definitiva”, se arata in minuta deciziei.

Pe 26 iunie, Alina Bica a fost condamnata definitiv de magistratii Instantei supreme la 4 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care era acuzata de favorizarea faptuitorului.

In acelasi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat de judecatorii Instantei supreme.

In noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnata in prima instanta la patru ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului si a fost achitata pentru doua infractiuni de abuz in serviciu si o alta de favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, Adriean Videanu a fost achitat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: