Dragnea si Dancila au fost prinsi cu mata-n sac. Document oficial, Guvernul a discutat deja cu Comisia Europeana despre anihilarea Pilonului II de pensii

politica

Senatorul PNL Florin Citu a dat publicitatii un document oficial din care reiese ca Guvernul Romaniei a avut deja discutii cu reprezentanti ai Comisiei Europene in privinta suspendarii contributiilor la Pilonul II de pensii.

Citu sustine ca reprezentantii PSD neaga insistent aceste evidente pentru a avea timp sa isi puna l punct strategia de comunicare, prin care vor sa-i determine pe romani sa renunte la Pilonul II de pensii.

„Guvernul, PSD, minstrul finantelor publice MINT! In perioada 10-11 Aprilie au fost discutii cu reprezentantii CE despre faptul ca Romania ignora cresterea alarmanta a deficitului structural.

In contextul acestor discutii, guvernul Romaniei a informat CE de planurile sale de suspendare a contritbutiei pentru pilonul II de pensii si ca va face aceasta contributie ‘faculativa’. (O sa revin la discutia despre deficit in zilele urmatoare)

Dupa cum vedeti in text, exista mai multe riscuri inclusiv pierderea beneficiilor de pe urma aplicarii clauzei pentru reforme sistemice care permite devieri de la tinta de deficit.

Daca pana si CE stie de ce face PSD acest circ? Ce ascunde? PSD are nevoie de timp ca sa vina cu strategia de comunciare. Deja au planurile de suspendare a contributiei pentru pilonul II iar acum se gandesc cum se ni le bage pe gat si sa facem cat mai putin scandal.

Nu trebuie lasati! PSD-istii mint doar pentru a mai castiga timp”, a scris Citu pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a sustinut luni, intr-o conferinta de presa, ca Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat.

‚ÄĚCeea ce pot sa va spun cu certitudine este faptul ca nu vom desfiinta Pilonul II de pensii, dar nu exclud faptul ca vom incerca sa gasim solutii pentru Pilonul I. Nu am date referitoare la Pilonul II in acest moment, dar se va face o analiza la Ministerul Muncii si vom vedea. Inca o data va spun clar ca Pilonul II de pensii nu se va desfiinta”, a declarat premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: