„Dragnea si PSD sunt disperati dupa bani, nu va lasati pacaliti”. Un reputat economist anunta ce taxe si impozite vor creste in perioada urmatoare

politica

Senatorul PNL Florin Citu, un recunoscut specialist in economie, avertizeaza ca PSD pregateste cresterea mai multor taxe si impozite, pentru a acoperi costul promisiunilor din programul de guvernare.

„Dragnea nu mai are rabdare, vrea sa anunte cresterea taxelor si a contributiilor! Dragnea si PSD sunt disperati dupa bani. Si acum nu vorbesc doar de averile personale. Au nevoie de bani si la buget (de acolo se alimenteaza si averile lor). Nu doar pentru 2017 dar mai ales pentru 2018 si 2019.

La inceputul anului, cu greu si cu injuraturi printre dinti, s-au abtinut sa nu “amane” reducerea TVA de la 20% la 19%, eliminarea taxei pe constructii speciale si a supraaccizei pentru combustibil. Stiau foarte bine ca au nevoie de bani pentru a sustine promisiunile electorale. Promisiuni care doar cheltuiesc bani din buget si nu aduc nimic in economie. Presiunea societatii a fost asa de mare ca au renuntat. Doar pe moment.
Totusi, au eliminat imediat plafonul pentru plata contributiilor pentru cei cu salarii mai mari si au taiat investitiile. Nu le ajungeau banii. Stiau asta. Era un inceput.

Dupa cateva luni au inteles ca tara nu-si permite din taxele actuale sa plateasca tampeniile, subventii si cresteri de cheltuieli, din programul de guveranare. Au aruncat la gunoi programul de guvernare din campania electorala si au venit cu unul nou dupa discutiile cu echipa PSD de la BNR (Georgescu, Voinea, Gherghina).

Taxa pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, TVA defalcat, amanarea reducerii TVA de la 19% la 18% pentru 2019, interzicerea de a avea o companie dupa doua falimente etc.. erau “noutatile” din programul de guvernare propuse de plutonul PSD-ist din BNR. Tot la presinea societatii, exact ca in iarna, au fost trecute la “discutate si uitate” majoritatea masurilor din programul de guvernare varianta BNR/Dragnea/Tudose.

Dar problema pentru Dragnea si PSD ramane: este foame de bani la guvern!

Asa ca am intrat in faza a treia. Guvernul si Dragnea nu ne mai spun dinainte ce taxa vor sa introduca. Pentru ca este clar ca urmeaza cresteri de taxe. Dar PSD si Dragnea au inteles ceva. Au nevoie de sustinere publica.

Asa incepe demonizarea unor sectoare din economie ca astfel taxarea companiilor si a angajatilor din aceste sectoare sa para un lucru firesc pentru toata lumea. Bancile nu platesc impozit pe profit, fura banii din tara etc, hai sa le taxam mai mult. Companiile petroliere isi permit sa faca preturile in functie de cerere si oferta, hai sa mai punem o supraacciza si sa crestem redeventele. Administratorii Pilonului II de pensii ne “fura”. Si mai sunt exemple.

Dar va dau o veste proasta. Nu ajung banii pentru promisiunile naucitoare din programul de guvernare. Nici dupa ce suprataxezi sectorul financiar. Nici dupa ce pui o supraacciza pe combustibil. Si nici dupa ce nationalizezi Pilonul II de pensii sau supraimpozitezi companiile de asigurari (da, si la asta se gandesc).

Problema pentru PSD si Dragnea: costul promisiunilor din programul de guvernare creste exponential de la un an la altul.

Si atunci ce vor face PSD si Dragnea? Va spun ce cred eu ca urmeaza.

Introducerea impozitarii progresive pe venit si profit – cota maxima de impozitare intre 35% si 45%!

Cresterea cotei contributiilor sociale pentru cei cu venituri mari – de la 39.25% cat este astazi la 45%!

Cresterea cotei standard a TVA la 22%!!

Introducerea acestor taxe va fi precedata de atacuri din ce in ce mai dure impotriva romanilor care castiga mai multi bani. Vor urma atacuri impotriva supermarketurilor si a companiilor de succes in general.

Toate aceste atacuri au un singur scop. PSD si Dragnea vor sa-si asigurea sustinerea societatii pentru supraimpozitarea romanilor care au avut succes in viata si a companiilor profitabile.

Dragnea si PSD vor sa va aduca in punctul in care veti spune: bine le face, da-i dracu ca merita!! Iar ce vedem in aceste zile arata clar ca nu mai au rabdare. Vor sa prezinte legea pensiilor si chiar si cei neavizati vor intelege ca nu exista bani pentru promisiunile de acolo.

Nu va lasati pacaliti!

Atacul disperat al lui Dragnea si al PSD impotriva sectorului privat este manat de furia acestora pentru ca nu au bani la buget pe care sa-i distribuie dupa bunul plac (in special in propriile buzunare). Dragnea si PSD nu sunt interesati de bunastarea romanilor. Acest atac impotriva sectorului privat si al romanilor care au reusit in viata va tine Romania la coada Europei generatii intregi”, a scris senatorul PNL Florin Citu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: