„Dragnea si PSD sunt in stare de orice, planurile PSD se naruie”. Guvernul a modificat calendarul pentru a ascunde deficitul bugetar

news

Situatie de necrezut in Guvernul Romaniei.  Ministerul de Finante a modificat calendarul astfel incat sa ascunda deficitul bugetar. Astfel, ministerul inclus in executia bugetara a lunii februarie si zilele de 1 si 2 martie, a atras atentia senatorul Florin Citu. 

Senatorul a explicat ca daca Ministerul de Finante „ar fi fost corect” luna februarie ar fi fost prima luna cu deficit al executiei bugetare in 2017. In acest context, aplicarea legii salarizarii unitare ar fi fost imposibila in 2017, potrivit lui Citu.

„In opinia mea, daca ministerul de finante ar fi fost corect nu exista niciun dubiu ca in luna februarie disparea surplusul de 0.37% din PIB inregistrat ianuarie si aveam prima luna cu deficit al executiei bugetare in 2017. Daca ar fi fost corecti, executia bugetara ar fi facut imposibila aplicarea legii salarizarii unitarea a lui Dragnea in 2017. Si acum bomba.

V-am tot spus ca Dragnea si psd sunt in stare de orice. Pentru a fi siguri, dar foarte siguri, ca nu intra in deficit in februarie, psd si Liviu Dragnea au modificat calendarul. Da, ati auzit bine! Acesti oameni providentiali au hotarat ca luna februarie si luna martie trebuie modificate.

Concret, ministerul de finante in executia bugetara a lunii februarie a inclus si zilele de 1 si 2 martie. De ce? Pentru ca asa “vrea” muschii lor. Asa au mai “ciupit” din veniturile lunii martie are sunt mai mari datorita cresterilor salariale. Daca inchideau executia cum ar fi fost legal numai pe februarie n-ar fi avut surplus la venituri din majorarile de salarii (asa cum am aratat mai sus). Asa ceva nu s-a mai facut pana acum. Astfel, ar trebui sa ne asteptam ca pentru acea executie bugetara care sa le si placa, sa se inventeze si a 13-a luna. Luna lui Dragnea”, a scris senatorul liberal pe Facebook.

De asemenea, Florin Citu spune ca, in opinia lui, ar fi nevoie si de o comisie de ancheta.

„In concluzie. La executia pe februarie Romania are un deficit fiscal evident. Planurile psd se naruie sub incapaciatatea guvernantilor psd de a colecata veniturile din taxe, impozite, accize, fonduri UE si contributii sociale. In scopul de a-l face fericit pe Dragnea si psd, ministerul de finante ascunde poporului roman adevarul adaugand 2 zile din luna martie la executia pe luna februarie. O fi legal?

Corect stim sigur ca nu este. Pentru a afla de ce fac acest lucru voi cere conducerii PNL audierea presedintelui ANAF si a minstrului de finante. Lucrurile astea sunt asa de grave, in opinia mea, ca poate este nevoie si de o comisie de ancheta. Oamenii astia chiar fac ce vor si nu trebuie sa-i mai lasam. Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala:

Art. 8. (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 12 ani urmatoarele fapte savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor, b) prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului”, a adaugat senatorul.

Senatorul PNL a explicat cum se incearca respectarea promisiunilor facute de PSD in campanie in ceea ce priveste economia.

„1) veniturile din TVA sunt mai mici si in februarie, la fel ca in ianuarie. In continuare se colecteaza mai putin, chiar daca Dragnea promitea altceva.
2) va aduceti aminte aminte prima sedinta de guvern cand premierul lui Dragnea ne explica cum vrea sa creasca veniturile la stat? Folosindu-se de bugetari. A marit salariile pentru ca acestia sa platesca mai multe impozite. Astfel, in februarie am avut venituri la buget mai mari dar numai datorita acestei decizii.
3) anticipand ca nu va avea bani pentru proiecte fantasmagorice au grabit majorarea salariului minim sperand sa obtina si din impoziarea acestuia venituri in plus la buget.
4) si ca sa nu raporteze deficit in februarie au amanat plata pentru mai multe facturi. Asta in timp ce tipa toata ziua despre cum sprijina ei antrprenorii romani”, a scris politicianul.

In prima luna a anului la bugetul statului au fost incasari mai mici. In vistieria statului au intrat in ianuarie 19,2 miliarde de lei, cu aproape 6% mai putini bani decat in aceeasi luna a anului trecut. Scaderea a fost cauzata de diminuarea incasarilor din TVA cu aproape 25 de procente.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: