news

Dragnea si Slugarel declanseaza un nou atac. Inspectia Judiciara anunta o ancheta impotriva sefei Curtii Supreme

Inspectia Judiciara a anuntat, miercuri, ca a exercitat actiunea disciplinara fata de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

„Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna judecator Iulia Cristina Tarcea, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru refuzul nejustificat de a indeplini o indatorire de serviciu si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevazute de articolul 99 litera f) si o) din Legea 303/2004”, se precizeaza intr-un comunicat al IJ.

Potrivit sursei citate, in privinta abaterii disciplinare prevazute de articolului 99 litera f), inspectorii judiciari au retinut ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie a refuzat nejustificat sa indeplineasca indatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 si de 2 judecatori prevazute la articolul 31 alineatul (1) litera b) si articolul 32 din Legea 304/2004, modificata si completata prin Legea 207/2018.

Cu referire la abaterea disciplinara prevazuta de articolul 99 litera o), Inspectia Judiciara a retinut ca, prin refuzul de a implementa dispozitiile de imediata aplicare ale Legii 207/2018, 40 de cauze de competenta completurilor de 5 judecatori si 11 cauze de competenta completurilor de 2 judecatori nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri in compunerea prevazuta de legea in vigoare la data inregistrarii lor.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea judecatorului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Irak: 11 persoane spanzurate pentru terorism si apartenenta la gruparea Stat Islamic

Cel putin 11 persoane au fost spanzurate saptamana aceasta in Irak pentru "terorism" si apartenenta…

11 ore ago

Rapper iranian condamnat la moarte pentru „coruptie pe pamant”. El a sustinut cu melodiile sale protestele din 2022

Un rapper iranian condamnat la inchisoare pentru ca a sprijinit protestele antiguvernamentale a fost condamnat…

12 ore ago

Tara Galilor: O adolescenta arestata dupa ce ar fi atacat cu un cutit doi profesori si un coleg

Scoala Amman Valley din Carmarthenshire, Tara Galilor, a fost inchisa astazi dupa ce doi profesori…

12 ore ago

Germania a arestat 11 membri ai unei bande nigeriene specializate in escrocherii sentimentale. Banda are 30.000 de membri in intreaga lume

Politia germana a anuntat miercuri ca a arestat 11 membri ai unei bande criminale din…

12 ore ago

Intra in vigoare taxa de acces in Venetia. Taxa va fi platita de turistii care stau doar o zi in Venetia

Venetia va incepe joi sa taxeze turistii de o zi la intrarea in oras, intr-un…

12 ore ago