Dragnea si Tariceanu ar fi decis ca referendumul prin care casatoria va inseamna doar uniunea dintre un barbat si o femeie sa aiba loc in luna mai

news

La doi ani de la momentul in care Coalitia pentru Familie a depus la Parlament o initiativa de modificare a articolului 48 din Constitutie, prin care casatoria sa fie doar uniunea dintre un barbat si o femeie, coalitia PSD-ALDE pare sa satisfaca dorinta organizatiei si sa organizeze in acest an un referendum pentru modificarea legii fundamanetale a statului roman.

Coalitia PSD-ALDE a decis ca referendumul pentru familie sa fie organizat in luna mai a acestui an, potrivit unor surse politice citate de mass-media. Coalitia pentru Familie, miscare conservatoare sprijinita de Biserica Romana, a depus trei milioane de semnaturi prin cae solicita modificarea Consititiei. Scopul acestei initiative este anularea dreptului persoanelor din minoritatile sexuale sa se casatoreasca.

In prezent, alineatul (1) al Articolului 48 din Constitutie prevede ca „Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.” In noua forma din initiativa legislativa, Familia „se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie”.

Parlamentul a adoptat anul trecut si un proiectul de modificare si completare a Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Proiectul prevede in primul rand ca referendumul de revizuire a Constitutiei trebuie sa aiba loc in termen de 30 de zile de la adoptarea de catre Parlament a initiativei de revizuire. Contestat de PNL la CCR, proiectul a fost declarat constitutional, insa saptamana trecuta presedintele Iohannis l-a trimis la Parlament pentru reexaminare.

Potrivit surselor din Coalitiei, legea va fi reexaminata rapid, astfel incat referendumul sa poata fi organizat in luna mai, o luna ideala in privinta posibilitatii asigurarii cvorumului necesar de 30%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Comentarii: